REKLAMI GEÇ

Markalaşma ve teknik tekstil konuşuldu

Markalaşma ve teknik tekstil konuşuldu

Denizli tekstil sektöründe yenilik, tasarım ve markalaşmaya dayalı dönüşümün sağlanması amacıyla bu yıl üçüncü kez, “Denizli tekstil sektöründe markalaşma ve teknik tekstil” konulu konferans düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2016 Pazartesi, 14:31

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Güney Ege kalkınma Ajansı’nın (GEKA), Denizli Valili, Büyükşehir belediyesi, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlediği Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma Ve Teknik Tekstil konulu konferans, PAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile öğrenciler katıldı.

denizli-tekstilde-markalasma-1

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, açılışta yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında katma değeri yüksek ürünler üretemeden dünyada söz sahibi olmanın mümkün olmadığını söyleyerek, “Herkesin yaptığı ürünleri yaparsak dünyaya bir şey satamayız. Teknik tekstile yönelmeliyiz. Ameliyat ipliğinden, uzay araçlarına kadar teknik tekstil ürünleri kullanılıyor. Ar-Ge mühendisliğini öğrenmeliyiz. Global rekabet derinleşti. Klasik ürünler üretmek artık çok önemli değil. Denizli katma değeri yüksek ürünler üretmeye başladı. Modern tasarımlarla sektörde söz sahibi olmaya da başladık” dedi.

NİTELİKLİ VE EĞİTİMLİ İNSAN GÜCÜ İHTİYACI
Denizli’nin markalaşma ve teknik tekstil konusunda çok önemli adımlar attığını vurgulayan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, “Ar-Ge, inovasyon, markalaşma, tasarıma son yıllarda Denizli tekstil sektörü zaman ve para harcıyor. Katma değeri yüksek ürünler de üretilmeye başlandı, ancak yeterli değil. Denizli, dünya pazarlarına kaliteli ürünleriyle yelken açmaya başladı, ancak dünya yerinde durmuyor. Teknolojiyi de çok iyi takip etmeliyiz. Akademisyenler, üniversite ve sanayi birlikte daha çok ortak projeler geliştirmelidir. Ayrıca, mesleki eğitime yönelen öğrenci sayısı artmalıdır. Mesleki eğitim alan gençler, eğitimli ve nitelikli olarak tekstil sektörüne yönelecektir. Sektör için nitelikli ve eğitimli insan gücü çok önemli” diye konuştu.

denizli-tekstilde-markalasma-1

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üreten şehir Denizli’nin yükte hafif fiyatta yüksek değerde ürünleri daha çok üretmesi gerektiğini söyledi.

Vali Şükrü Kocatepe de, tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini vurguladı.

Konferans 3 oturumla devam etti. Pazarlama, üretim, tasarım, moda, ileri teknoloji, teknik tekstil, tekstil mühendisliği, finans, iletişim trendleri gibi konularda uzmanlar sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı