REKLAMI GEÇ

Denizli’de öğrenci servisi ücretleri için yasal tarife

Denizli’de öğrenci servisi ücretleri için yasal tarife

Denizli’nin 2017-2018 okul servisi ücretleri hakkında Denizlihaber.com’a bilgi veren Denizli Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, velilere seslenerek “Fazla ücret talep eden firmayı odamıza şikâyet edebilirsiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2018 Pazartesi, 15:19

Denizli’de 10 bine yakın öğrenciyi taşıyan 600’ün üzerinde okul servisi yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle tekrar yollarda. Binlerce öğrencinin canı da yaklaşık 9 ay sürecek maraton boyunca o servislere emanet. İşte bu nedenle şehir merkezlerinde polis, kırsal bölgelerde jandarma okul servislerine yönelik denetimlere ilk gün itibariyle başladı.

HER BİRİ EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ
Kısa adı UKOMER Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla, tüm okul servisleri tek tek denetimden geçirildi. Öğrenci taşımaya yönelik yeterlilikleri gözden geçirilen servislerin şoför ve rehberleri de eğitime alındı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli uzman trafik polisleri Cuma günü trafik kuralları ve okul servislerine yönelik alınan kararlar, uygulamalar ve yaptırımları konusunda servis işletmecileri ve çalışanlarını bilgilendirdi.

TAŞIMA FİYATLARI 170 TL’DEN BAŞLIYOR
Denizli Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası bu yıl servis ücretleri ile ilgili tavan fiyatları belirledi. Buna göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 0-3 kilometre arası taşıma ücreti taksit tutarı 170 TL olarak belirlenirken, 3-6 kilometre arası ilk ve ortaokul öğrencileri için 190, lise öğrencileri için 180 TL tavan fiyatı belirlendi. 6-12 kilometre arası ilk ve ortaokul öğrencileri için 220, lise öğrencileri için 210 TL olarak açıklanırken, 12-30 kilometre arası mesafelerde ilk ve ortaokul öğrencileri 230, lise öğrencileri içinse 220 TL fiyatı uygun görüldü.

SERVİS ABLASI İÇİN FİYAT 35 TL
Küçük yaş öğrenciler için servislerde şoförlerin yanı sıra vatandaşın servis ablası ya da annesi olarak tanımladığı yardımcı görevliler için ise veli 35 TL ekstradan ödeme yapacak. Rehberlik hizmeti olarak tanımlanan bu ücretle birlikte bu eğitim öğretim yılında en yakın mesafenin taksit tutarı 205 liraya çıkıyor.

FİYAT AYLIK DEĞİL TAKSİT TUTARI
Denizli Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul konu hakkında Denizlihaber.com’a açıklamalarda bulundu. Belirlenen rakamların aylık ödemeler değil, taksit tutarları olduğunun altını çizen Umul, tutarların yıllık fiyatları için rakamların 9 ile çarpılması gerektiğini söyledi. “Vatandaşlar ödemelerin ne yazık ki bazen aylık tutar olduğunu zannedebiliyor. Fakat bu 9 eşit parçaya bölünmüş yıllık tutarın taksit kısımları” diye konuşan Umul, “Örneğin ilkokul öğrencisi çocuğu için yıllık servise toplamda 1845 TL ödeyecek” diye konuştu.

ODAYA ŞİKAYET EDİN
Velileri Denizlihaber.com aracılığı ile uyaran Başkan Ahmet Umul, rakamların üzerinde servis ücretlerinin talep edilmesi halinde velilerin vakit geçirmeden odaya müracaat etmelerini istedi. Oda olarak yıl içinde bu konuda işi sıkı tutmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını dile getiren Umul, “Herhangi bir sıkıntı yaşayan vatandaşımız da S plakalı tüm araçlar için bizi arayabilir. Bizler gereğini yerine getiririz” diye konuştu. Umul odaya 0 258 ayan koduyla 263 89 74 numaralı telefondan ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı