REKLAMI GEÇ

Denizlili aile şirketi, zeytinyağını dünyaya sevdirdi

Denizlili aile şirketi, zeytinyağını dünyaya sevdirdi

Denizlili Manisalı Ailesi, Balıkesir’de kendi zeytinlerinden ürettikleri zeytinyağını Avrupa’dan Çin’e, Japonya’dan ABD’ye kadar birçok ülkeye ihraç ediyor. Firma 7 yıl içinde tüm lezzet kalite testi yarışmalarına ambargo koydu ve 30’un üzerinde uluslararası ödül kazandı. Zeytinyağında kaliteye ‘Denizli’ imzasını attılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2017 Salı, 16:19

Denizli dendiğinde akla Pamukkale nedeniyle turizm, tekstil ve mermer gibi sektörler gelir. Zeytinyağı sektöründe 7 yılda 30’un üzerinde uluslararası ödül alan, Almanya’dan Çin’e, Japonya’dan ABD’ye kadar dünyaya zeytinyağını sevdiren şirketin sahipleri Denizlili. ÖzEm Zeytinyağları Firması, yurt dışında aldığı ödüllerle Türk zeytinyağını dünyaya tanıtırken, iç pazarda imza attığı yeniliklerle de sofralara renk getirdi.

Denizli’de 1994 yılında Mahir Manisalı’nın kurduğu ÖzEm Tıbbi Cihaz ve Aletleri firması sağlık sektöründe hizmet verirken, 2010 yılında zeytin diyarı olarak da bilinen Balıkesir’e bağlı Gömeç’in Karaağaç Beldesi’nde, sadece kendi yetiştirdiği zeytinleri işleyerek zeytin ve zeytinyağı üretimine başladı.

Manisalı’nın kızı Gizem Manisalı, oğlu Mehmet Özgü Manisalı, Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmak için çalışmalarını hala sürdürüyor. Sadece bu yıl 10 uluslararası ödülü birden alan ÖzEm Zeytinyağları, lezzet ve kalite test yarışmalarına ambargo koydu.

HASATTAN İŞLENMEYE KADAR BÜYÜK TİTİZLİK
Geçtiğimiz günlerde bir ödülde Japonya’dan alan firmanın ortaklarından Mehmet Özgü Manisalı, “Bir Denizlili olarak zeytinyağında dünya çapında söz sahibi olmaktan gurur duyuyoruz. Ayvalık yakınlarında Gömeç– Karaağaç Beldesi’ndeki sadece kendi zeytinliklerimizden elde ettiğimiz zeytinlerimizi butik tarzda, ‘soğuk sıkım yağ çıkarma prensibi’ ile işliyoruz. Amacımız maliyet adına kaliteden ödün vermeden doğal haliyle tüketilebilen kaliteli ve sağlıklı bir zeytinyağı üretmek. Tesisimizde çevre dostu 2 fazlı soğuk sıkım yöntemini kullanıyoruz. Zeytinin hasadından işlenmesine kadar büyük bir titizlik gösteriyoruz. Elle toplanan zeytinler kasalarla fabrikaya getirilirken aynı gün içinde de işlenmektedir. Bunun sonucunda da kaliteli zeytinyağları elde ediyoruz. Yıllık 25 ton üretimimiz bulunuyor. Bunun 5 tonu da erken hasat yağlardan oluşuyor. Uluslararası yarışmalara katılmaktaki amacımız Türk zeytinyağını tanıtmaktır” dedi.

ASİT ORANI DÜŞÜK
Kendi zeytinliklerinden elle tek tek toplanan zeytinlerin soğuk sıkım yöntemi kullanılarak yağa dönüştürüldüğünü söyleyen Manisalı, “Zeytinlerimiz maksimum 28 derecede sıkıma girer ki bu sayede içindeki yararlı antioksidanların ve vitaminlerin uçması önlenmiş olur. Kendi bahçelerimizden elde edilen bu zeytinyağının içerisinde herhangi bir kimyasal olguya rastlamak mümkün değil. Bahçelerimizden elle toplanan tek tip zeytinler türler birbirine karışmadan birkaç saat içerisinde sıkıldığı için zeytinyağımızın asit oranı en düşük seviyededir. Amacımız, maliyet adına kaliteden ödüm vermeden, doğal haliyle tüketilebilen zeytinyağı üretmek” diye konuştu.

TARLADAN SOFRALARA LEZZET
Firmanın üretim yelpazesi, 8 farklı lezzet alternatifini içinde barındırıyor. Ekim, kasım, aralık, ocak ayı olmak üzere hasat zamanlarını sınıflandırarak, 4 ay boyunca tat, koku, aroma olmak üzere 15 ayrı bölümde muhafaza edilen zeytinler çift fazlı sistemle sıkılıyor. Zeytin bitkisel suyunun azaltılması, daha kaliteli ve raf ömrü daha uzun zeytinyağının elde edilebilmesi için uygulanan iki fazlı ekolojik sistemle hazırlanan ürünler tarladan sofralara lezzet taşıyor. Ürün yelpazesinde filtre edilmemiş ’Soğuk Sıkım Naturel Sızma’, ’Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma’, ’Kekik Çeşnili’, ’Biberiye Çeşnili’, ’Bergamot Çeşnili’ olmak üzere 5 çeşit zeytinyağı ve ’Sele Zeytin’, ’Çizik Zeytin’, ’Salamura Zeytin’ olmak üzere 3 çeşit zeytin bulunuyor.

CANAN KARATAY SIK ZİYARET EDİYOR
Türkiye’de sağlıklı beslenme konusunda sürekli gündemde olan Prof. Dr. Canan Karatay’da sık sık Denizlili ailenin sahibi olduğu zeytinyağı fabrikasına gidiyor. Mehmet Özgü Manisalı, Canan Karatay’ın da sık sık sağlık için zeytinyağı tüketimini önerdiğini hatırlattı, “Canan Karatay, zeytinyağını içer ve herkese tavsiyede bulunur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı