REKLAMI GEÇ

Denizli’nin aylık ve yıllık ortalama enflasyonu Türkiye’nin üzerinde çıktı

Denizli’nin aylık ve yıllık ortalama enflasyonu Türkiye’nin üzerinde çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Denizli’nin aylık enflasyonu yüzde 2,06, 12 aylık ortalama enflasyonu ise yüzde 14,99 oldu. Denizli, her iki veride de Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2021 Pazartesi, 12:01

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) yayımladı. Denizli’yi de kapsayan Aydın Denizli ve Muğla bölgesinin ortak verilerine göre; Denizli’nin enflasyona haziranda, bir önceki aya göre yüzde 2,06 oldu. Altı aylık enflasyon yüzde 9,45, 12 aylık enflasyon yüzde 14,99 oldu. Fiyatlar geçen 2020 yılının Haziran ayına göre ise yüzde 18,75 arttı.

Türkiye genelinde ise 2021 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,55 artış gerçekleşti.

EN FAZLA ARTIŞ EĞİTİMDE
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun, harcama gruplarına göre TÜFE’de bir önceki aya göre en fazla artışın yüzde 5,85 ile “eğitim” grubunda ve Türkiye genelinde ise en fazla artışın yüzde 4,50 ile “mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri” grubunda gerçekleştiğini belirtti.

FİYAT DÜŞÜŞÜ ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜNDE OLDU
Diğer taraftan yine ana harcama gruplarına göre bölgede bir önceki aya göre düşüş gösteren tek grup onbinde 7 ile “alkollü içecekler ve tütün” oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı