REKLAMI GEÇ

Denizli’ye Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü açılacak

Denizli’ye Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü açılacak

Denizlili sanayici, ihracat ve ithalatçıların çok istediği Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün açılması kesinleşti. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Denizli’de kurulacak Pamukkale Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne Afyonkarahisar, Muğla ve Uşak da bağlı olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2014 Pazartesi, 13:50

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Denizli merkezli Pamukkale Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’ne Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla’nın bağlı olacak. Bölge müdürlüğü bünyesinde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ile Personel Müdürlüğü de yer alacak.

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu  Dönem Sözcüsü ve Sanayi Odası Başkanı Müjdat  Keçeci, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla illerini kapsayan Pamukkale Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün Denizli’de açılması kararının ihracatçı, tüccar ve işadamları için  büyük önem taşıdığını belirtti.

Gümrük işlemlerinin Denizli’de yapılacak olmasının sanayici ve işadamına büyük kolaylıklar getireceğini kaydeden keçeci, “Denizlili ihracatçılar, yaşadıkları gümrük problemleri için yıllardır İzmir’e gidip gelmiş, sadece bölge müdürlüğü orada olduğu için ihracatlarını İzmir’e kaydırmışlardır. Denizli’de kurulacak yeni bölge müdürlüğü ile ilimiz ihracatçısı rahat bir nefes alacak ve işlemlerini Denizli’de yaptırmanın rahatlığını yaşayacaktır” dedi.

Bölge müdürlüğü merkezinin Denizli olarak belirlenmesinin, Denizli için ciddi bir avantaj oluşturacağını dile getiren Keçeci, “İlimizde uzun yıllardır ihtiyaç duyulan Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasına öncülük eden, bu konuda önemli çabalar sarf eden Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, bu konudaki hassasiyetimizi anlayarak destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’ya saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

ZAMAN VE MALİYET KAYBI OLMAYACAK”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, Pamukale Gümrük ve Ticaret  Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasıyla  Denizli’nin önemli bir kazanım elde ettiğini belirterek, “Denizlili ihracatçılar yıllardır yaşadıkları gümrük problemleri için Denizli dışına gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. Buda bizler için büyük bir zaman ve maliyet kaybıydı. Denizli’de kurulacak yeni bölge müdürlüğü ile ilimiz ihracatçısı, sanayicisi ve işadamları ihracat ve ithalat işlemlerinin tamamını Denizli’de yerinde yapmanın rahatlığını yaşayacaklardır” açıklamasını yaptı.

“BÜROKRATİK İŞLEMLER DAHA HIZLI İLERLEYECEK”
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ise,
“Açıkçası bu Denizli için önemli bir ihtiyaçtı. Özellikle ihracat potansiyeli ile öne çıkan şehrimizin dış ticaret potansiyeli her geçen sene artıyor. Doğrusu biz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın örgütlenmesinde, Denizli’nin Bölge Müdürlüğü düzeyinde temsil edilmesini arzu ediyorduk. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bürokratik işlemler kuşkusuz daha hızlı ilerleyecek” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı