REKLAMI GEÇ

Dernek kurdular, önce vatandaşı uyardılar

Dernek kurdular, önce vatandaşı uyardılar

Halı yıkama iyi yapanlar Denizli’de dernekleşti. Derneğin kurucu başkanı Arif Uğur, sektördeki kaliteyi artırmak için üyelere ve vatandaşlara hizmetler vereceklerini söylerken uyardı: “Mağdur olmamak için her halı yıkıyorum diyene güvenmeyin.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2014 Cuma, 10:15

Her geçen gün büyüyen sektörlerden biri olan halı ve koltuk yıkamacıları Denizli’de dernekleşti. Denizli Profesyonel Halı Yıkamacılar Derneği adı altında kurulan derneğin birinci amacı sektördeki kaliteyi ve birlikteliği sağlamak. 6 ay önce ilk genel kurulunu gerçekleştiren dernek, kısa sürede 40 üyeye ulaştı. Derneğin kurucu başkanı Arif Uğur, ilk genel kurulda başkanlığa getirildi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
İÇ-FOTO-2Derneğin, öncelikli olarak üyelere yönelik çalışmalar yaptığını söyleyen Başkan Uğur, “Birlikten kuvvet doğar, felsefesiyle kurduğumuz derneğimizde öncelikle üyelerimize yönelik çalışmalar yaptık. Birbirimizle rekabet değil, birlik içinde çalışarak sektörü büyütebileceğimizi anlattık” dedi.

‘HAK YEMEYİZ AMA YEDİRMEYİZ DE’
Konsan halı yıkaması yapan çok sayıda insan olduğunu belirten Uğur, “Korsan çalışanlar hem vatandaşımızı mağdur ediyor, hem ülke ekonomisine zarar veriyor, hem de sektörün saygınlığını zedeliyor. Biz insanların ekmeğiyle oynayalım diye bu derneği kurmadık. Ama bu işten hakkıyla para kazanan, vergisini veren, işçisinin sigortasını ödeyen insanların hakkını da yedirmeye niyetimiz yok” diye konuştu.

MAĞDUR OLMAYIN
Korsan çalışanların emek hırsızlığı yaptığını, vatandaşların da buna çanak tutmaması gerektiğini kaydeden Uğur, şunları söyledi:
“Halı yıkama için bu yıl metrekare birim fiyatı olarak 3 lira belirledik. Ama 1,5 liraya, 2 liraya yıkayan yerler var. Ve böyle yerlerle ilgili çok şikayet alıyoruz. Sezonu geldiğinde arabasının üzerine bir tabela yapıştırıp mahallelerden halı toplayanlar var. Şikayetler de genelde bunlardan geliyor. Adam, halıyı alıp 10 gün getirmiyor, halıya zarar veriyor, ya da yıkamadan getiriyor. Halkımızın bu tür kişilere itibar etmemesini istiyoruz.”

DETERJAN ÖNEMLİ
Halı yıkamanın profesyonellik ve ciddi makine yatırımları gerektiren bir iş olduğunu kaydeden Dernek Başkanı, “Derneğimize bağlı yıkamacıların tamamı bu işi meslek haline getirmiş, dükkan açmış kişiler. Çoğu da yıllardan bu yana bu işi yapıyor ve halının nasıl yıkanacağını biliyor. Biz, bulaşık deterjanıyla halı yıkayanlar olduğunu biliyoruz. Ama derneğimiz üyeleri organik ve anti bakteriyel temizleme ürünleri kullanır. Böylelikle her gün üzerinde yaşadığınız halınızın çocuğunuza ya da size zarar vermesi önlenir” dedi.

Dernek üyelerine yönelik önemli yatırım projeleri de olduğunu kaydeden Uğur, yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar

MİS HALI YIKAMA   -  Bağlantı 24 Haziran 2014, 12:04

Sayın Ali Bey; parfüm hizmeti müşterilerimizin genel isteği doğrultusunda kullanılmaktadır. tercih ettiğiniz firmaya halılarınızı almaya geldiklerinde alerjiniz olduğunu belirtirseniz size yardımcı olucaklardır. bu görüşünüz derneğimiz toplantılarında dile getirilecektir. sağlıklı günler dileriz.

Ali   -  Bağlantı 24 Haziran 2014, 08:36

Ben de profesyonel bir şirkete halılarımı verdim gayet iyi yıkamışlar ama bir şikayetim olacak firmalar yıkanmış halılara lütfen parfüm sıkmasınlar alerjisi olanlara fena dokunuyor koku günlerce çıkmıyor, dernek yetkililerine ulaşamıyorum web sitelerinde irtibat bilgileri yok. Umarım bu yazıyı dernekten birileri görür.

MİS HALI YIKAMA   -  Bağlantı 7 Haziran 2014, 12:43

Öncelikle Dernek Başkanımız Arif Bey e çalışmalarından dolayı tebrik ederiz. Mis halı yıkama olarak Denizlili hemşerilerimize mağdur olmamaları için dernek üyesi olan firmaları tercih etmelerini öneriyoruz. Sağlıklı ve temiz günler dileriz.

Nazlı   -  Bağlantı 6 Haziran 2014, 14:56

Çıtır ekmek fırınının yanındaki yerde halılarımı yıkattım inanın su değmeden geri getirdiler halılar eskisiden de pis geldi,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı