REKLAMI GEÇ

DİMSİAD’dan üyelerine dolandırıcılık uyarısı

DİMSİAD’dan üyelerine dolandırıcılık uyarısı

Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği (DİMSİAD) Başkan Yardımcısı Durmuş Vargel, sektör mensuplarını dolandırıcılara karşı uyardı. Vargel, telefonla mail order üzerinden yapılan işlemlerin ardından dolandırıcının işlemi iptal ettiğini, üyelerinin de sık sık dolandırıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2019 Çarşamba, 15:48

DİMSİAD Başkan Yardımcısı Durmuş Vargel, yaptığı açıklama ile üyelerini özellikle telefonla kredi kartı üzerinden yapılan alışverişler konusunda uyardı.

İşlemin mail order sistemi üzerinden yapıldığını belirten Vargel, “Telefonla iş yeri aranıyor, bazı bahaneler uydurarak kredi kartı şifresiz işlem yapılması isteniyor. ‘Akşama uğrar fatura ile birlikte mail order formunu imzalarım, nakliye gönderdim şu malzemeleri gönderin’ diyerek kredi kartı üzerinden işlem yapıldıktan sonra mal teslim ediliyor. İrsaliye ve faturanızı da kesiyorsunuz. Daha sonra dolandırıcı kişi bu alışveriş bana ait değil diyerek kart sahibi bankaya dilekçe veriyor ve işlemi iptal ettiriyor” dedi.

Kredi kartı mail order sistemi işleminde şifre ve ıslak imzalı kimlik fotokopisi ile yapılmadığı süre içerisinde kart sahibinin 90 gün içinde yapılan işlemi bankaya itiraz ederek iptal ettirme hakkının bulunduğun hatırlatan Vargel, “Son günlerde bu şekilde dolandırma yöntemi ile birçok farklı sektörlerde de mağduriyet var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı