REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci, meclis üyelerine konsey toplantısını anlattı

DSO Başkanı Keçeci, meclis üyelerine konsey toplantısını anlattı

Denizli Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Toplantıda DSO Bakanı Müjdat Keçeci, güncel ekonomik verileri değerlendirip, katıldığı TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2018 Cuma, 09:24

Denizli Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Oda Başkanı Müjdat Keçeci, Nisan ayında yapılan seçimlerden sonra oluşturulan Meslek Komiteleri’nin aktif çalıştığını ve bunun da sevindirici olduğunu söyledi. Toplantıda Güncel ekonomik konuların değerlendirmesini yapan Keçeci, meclis üyelerine katıldığı TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı’nda görüşülen konular hakkında bilgi verdi.

Meclis Toplantısı’ndaki konuşmasında meslek komitelerince oda yönetim kuruluna sunulan sorunlar ve çözüm önerilerine tek tek değinen Müjdat Keçeci, gelen taleplere karşı atılan adımları meclis üyelerine anlatıp, uçak seferlerinden KDV iade ve oranlarına, bazı mevzuat değişikliği gerekliliğinden eğitim taleplerine kadar birçok konuda DSO tarafından yapılan girişimleri paylaştı.

DSO Komitelerinden gelen taleplerin katıldığı toplantıda bakanlara aktarıldığını da söyleyen DSO Başkanı Müjdat Keçeci,“TOBB Sanayi Odaları Konsey toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sanayi Odaları Başkan ve Konsey üyelerinin katılımıyla TOBB ikiz kulelerde yapıldı. Konsey toplantısında meslek gruplarımızdan gelen sorun ve önerilerin birçoğunu anlatma fırsatı bulduk. Birikmiş KDV’lerin iadesi, ihracatta KDV iadesinde yaşanan sorunlar ve gecikme. Elektrik fiyatlarındaki aşırı artış. Türk parası kıymetini koruma hakkındaki 32 Nolu karar. İhracat bedellerinin 180 gün içinde %80’ninin TL’ye dönüşü. Boyahanelerde uygulanan KDV oranlarının düşürülmesi gibi birçok meslek grubu ve komiteden gelen ortak talepleri ilettik.” dedi.

Diğer taraftan yine komitelerimizden gelen talepler üzerine ihracattaki KDV iadesinde yaşanan sorunlar ve gecikme ile ilgili Denizli Gelir idares Başkanı’nın ziyaret edildiğini dde dile getiren Keçeci, “Çözüm önerileri ile mutabık kalındı. Ayrıca Ege Linyit İşletmesi’nden kömür temini esnasında yaşanan sıkıntılar saptanarak sanayicilerle DSO toplantı salonunda bir araya gelen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Denizlili sanayicinin bu konuda yaşadığı sorunların baş takipçisi olunacağı ve tahsis miktarının artırılacağı sözünü verdi. Konu Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) yöneticilerinin de ilgisi ile çözüme yaklaşıldı.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı