REKLAMI GEÇ

DÜNYANIN EN BÜYÜK BORNOZU DENİZLİ’DEN

DÜNYANIN EN BÜYÜK BORNOZU DENİZLİ’DEN

Dünyanın en büyük bornozu, bugün, Denizli’de, 1.5 saatte, 20 işçi tarafından dikildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2010 Cumartesi, 18:20

Forum Çamlık Alışveriş Merkezi tarafından Guinness Dünya Rekorları denemeleri kapsamında bugün alışveriş merkezinin önünde Nesa Tekstil işçileri normal bir bornozun 143 kat büyüklüğünde olan ve 160 kilo ağırlığındaki dev bornozu, 1.5 saatte dikmeyi başardı.

Forum Çamlık Alışveriş Merkezi önünde dikimi tamamlanan bornozu, Guinnes Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı, bir kişinin yardımıyla ölçtü. Elinde metreyle boy, göğüs çevresi, etek çevresi ve kolları tek tek ölçülen dev bornoz neredeyse bahçenin yarısını kapladı. Ölçümler sırasında Nesa Tekstil yetkilileri ve bornozu diken işçiler büyük heyecan yaşadı. Yaklaşık 10 dakika süren ölçümlerin ardından eline mikrofonu alan Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı, sonucu açıkladı. Yapılan ölçümler sonucunda bornozun boyunun 15.17 metre, göğüs genişliğinin 7.36 metre, etek çevresinin 17.78 metre, kol uzunluğunun da 7.30 olduğunu belirten Şeyda Subaşı, “Guinness’in verdiği kriterlere göre, bornozun normal bir bornozun en az 10 kat büyüklüğünde olması gerekiyor. Ölçülere bakıldığında bu rekor hayli hayli kırıldı” dedi.

Subaşı konuşmasını tamamlamadan, bornozu diken işçiler sevinç çığlıkları attı ve Şeyda Subaşı’na sarıldı. Bornozu diken işçiler, Denizli’de kendi ürettikleri bir bornozun dünyanın en büyük bornozu olması ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesinin kendilerini çok sevindirdiğini söylediler. Nesa Tekstil Kalite ve Güvence Müdürü Özgür Şen ise, “Bu bornoz için yaklaşık iki haftadır ön hazırlık yapılıyordu. Burada bunu son 1.5 saatte diktik ancak bu 2 haftalık bir çalışmanın eseri. Toplam 20 kişinin çalışmasıyla bu başarı geldi” dedi. Kırmızı-lacivert renkli dev bornoz, büyüklüğünün görülebilmesi için bir vinç yardımıyla kaldırıldı. Dev bornoz dev alışveriş merkezi Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nin boyuna ulaştı. Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı rekorla ilgili hazırlanan sertifikayı Nesa Tekstil yöneticilerine verirken, işçiler ve fabrika yetkilileri bornozun altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Dünyanın en büyük bornozunu gören vatandaşlar da cep telefonlarıyla kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı