REKLAMI GEÇ

Ekmekte rekabet vatandaşa yaradı

Ekmekte rekabet vatandaşa yaradı

Maliyetlerdeki değişim gerekçe gösterilerek 5 ay önce 1 lira 25 kuruşa yükseltilen ekmek, fırıncılar arasında rekabet nedeniyle 70 kuruşa kadar düştü. Her fırın aynı fiyat uygulamaya başladı, ekmekte rekabet vatandaşa yaradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2019 Pazartesi, 17:37

Ekmekte her zam döneminin ardından ortaya çıkan fırıncılar arasındaki rekabet yine başladı. 5 ay önce 1 lira 25 kuruşa yükseltilen ekmek, bir süre bu fiyattan satıldı. Zaman zaman 1 liraya gerileyen, ancak genelde liste fiyatı üzerinden satılan ekmekte rekabet bir süredir yeniden alevlendi.

70 KURUŞA SATAN DA VAR
Fırıncılar arasında başlayan rekabet nedeniyle ekmeğin fiyatı her satış noktasında farklılık gösteriyor. Genelde ekmek 1 liraya satılırken, rekabet nedeniyle fiyatlarını daha da aşağı çeken bazı fırınlar 70-80 kuruşa kadar indi.

ÜSTÜNDE SATIŞ YAPILAMAZ
Ekmek fiyatının 1 lira 25 kuruş olarak belirlendiğini ve liste fiyatının bu olduğunu belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, bu fiyatın üstende satış yapılamayacağını, ancak altındaki satışlarda da müdahale şanslarının olmadığını söyledi.

“KENDİ AYAKLARINA SIKIYORLAR”
Maliyetlerin ortada olduğunu ifade eden Karadaban, “Buğdayı kendisi yetiştirse, unu kendisi üretse bile bu fiyatlar yine de kurtarmaz. Bu fiyatlarla ekmek satmak, fırıncının kendi ayağına kurşun sıkmasıdır. Birçok fırıncının zor durumda olduğunu görüyoruz. Personel maaşlarını ödeyemez, SGK’ları yatıramaz hale gelecekler. Çok yanlış bir uygulama” dedi.

Karadaban, düşük fiyat konusunda yaptırım güçleri olmasa bile ortaya çıkan sorunun çözümü için çaba harcadıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı