REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanlığı’nda bir Denizlili daha

Ekonomi Bakanlığı’nda bir Denizlili daha

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin patronluğundaki Ekonomi Bakanlığı’nda bir Denizlili daha göreve başladı. Yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nde yapan Bilgehan Caner, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Orta Doğu Dairesi Başkanlığına atandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2014 Cumartesi, 11:18

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından gerçekleşen kabine değişikliğinde Bakanlar Kurulu’na Ekonomi Bakanı olarak giren, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan 62. hükümette de aynı görevde kalan Zeybekci, çalışma arkadaşları arasında Denizli’den bir ismi daha kattı. En son Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevinde bulunan Bilgehan Caner, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Orta Doğu Dairesi Başkanlığına getirildi.

“GÜVENE LAYIK OLACAĞIM”
Yeni görevinin ardından duygularını Denizlihaber’e aktaran Caner, “Yüksek sorumluluk gerektiren bu göreve atanmamdan dolayı onur duydum. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin göstermiş olduğu güvene layık olmaya çalışacağım” dedi.

BİLGEHAN CANER’İN ÖZ GEÇMİŞİ
1981 Acıpayam doğumlu olan Bilgehan Caner, 2003 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde tamamladı. Buradaki çalışmaları, ekonomi alanında yogunlastı ve tezini Filistin’in ekonomik kalkınması konusunda verdi.

2004 yılıda Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda göreve başlayan Caner, ardından Ekonomi Bakanlığı’nda uzman yardımcısı, uzman ve şube müdürü olarak çalıştı.

2013 Ağustos ayından itibaren yaklaşık bir yıl süreyle Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği’nde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü.

2014 yılı Ağustos ayında Ekonomi Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı görevine atandı ve Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Orta Doğu Dairesinde bu görevi ifa etmektedir.

Ayrıca, Ankara Denizlim Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı