REKLAMI GEÇ

Erikoğlu’nun yatırımı “Avrupa’nın en iyi güneş enerjisi projesi” ödülünü aldı

Erikoğlu’nun yatırımı “Avrupa’nın en iyi güneş enerjisi projesi” ödülünü aldı

EMEA Finance’in “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Güneş Enerjisi Proje Ödülü“nü Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım’ın yaratıcı Günışığı Temiz Enerji Projesi kazandı. Erikoğlu Yatırım Holding, hem Türkiye hem de Denizli’ye büyük bir başarı kazandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 13:19

EMEA Finance’in “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Güneş Enerjisi Proje Ödülü”nü Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım’ın yaratıcı Günışığı Temiz Enerji Projesi kazandı. Uluslararası Finans Dergisi EMEA Finance’in “2016 Proje Finansmanı Ödülleri” kapsamında verdiği “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Güneş Enerjisi Proje Ödülünü” ‘Günışığı Temiz Enerji Projesi’ kazandı. EMEA Finance’in prestijli ödüllerinin dağıtım töreni, küresel finans çevrelerinden seçkin davetlilerin katılımıyla Londra’da yapıldı.


Londra’da düzenlenen törende konuşan Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar, “Küresel finans çevrelerinde yakından izlenen EMEA Finance Ödülleri kapsamında, tüm dünyanın odağında olan temiz enerji alanındaki bu ödülü kazanmış olmak gurur verici” dedi.

Erikoğlu Yatırım Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erman Erikoğlu, Nuri Erikoğlu ve Onur Erikoğlu ödül törenine katılıp ödüllerini aldılar.


EMEKLİLER ORTAK OLDU
Türkiye’ nin ilk on-grid güneş santralini kurmuş olmaktan gurur duyduklarını belirten Nuri Erikoğlu, Türkiye’de ilk defa bir portföy şirketiyle ortaklık yaparak güneş enerjisi sektöründe yeni bir finansman modeli geliştirmiş olmaktan da çok memnun olduklarını söyledi. Erikoğlu, “Bekilli ilçesinde kurulu 5,6 MW büyüklüğündeki tesisimiz, an itibariyle enerji üretiyor. Ayrıca yine Tavas’ın Vakıf Mahallesi’nde 2,3 MW’ lık tesisimiz inşaat halinde. Günışığı Temiz Enerji A.Ş, bir sonraki aşamada Acıpayam Yeniköy mevkiinde 10 MW lisanslı, 14 MW lisanssız olmak üzere toplamda 24 MWh projeleri de geliştirmekte. Bu kapasitesiyle, toplam 936 MWh olan ülkemiz güneş enerjisi santrali kapasitesinin yüzde 3’üne ulaşmasını hedefliyoruz. Günışığı Temiz Enerji AŞ’ nin diğer geliştirdiği ve finansman anlaşması aşamasında olan ek 24 MW portföyü ile beraber toplamda yaklaşık 32 MWh büyüklüğüne ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı