REKLAMI GEÇ

ESK Denizli Et Kombinası faaliyete geçti

ESK Denizli Et Kombinası faaliyete geçti

Et ve Süt Kurumu (ESK) Denizli Kombinası faaliyete geçti. Eskihisar’da Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eski mezbahanesinin yeniden düzenlenerek et kombinasına dönüştürülmesiyle hizmete açılan tesis, 10 ildeki 15 milyon nüfusa et ve et ürünleri sağlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2014 Cuma, 11:37

ESK Denizli Et Kombinası’nın hayvan alım ve kesim faaliyetine başlaması dolayısıyla bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Erol TÜürkmen, GıdaTarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli’de tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkanları, yetiştirici birliklerinin başkanları ve çok sayıda besici katıldı.

ESK Denizli Et Kombinası Müdürü Mustafa Kıraç, Türkiye’de ve bölgede hayvancılığın geldiği nokta ile kurumun hayvan alım ve fiyatlandırma yöntemi hakkında sunum yaptı. Kıraç, kombinanın hizmet alanında bulunan Denizli dahil 10 ilinTürkiye’deki toplam büyükbaş hayvan mevcudunun yüzde 16’sına, küçükbaş mevcudunun ise yüzde 15’ine sahip olduğunu, buna karşılık ülkemiz büyükbaş süt üretimimin yüzde 20’sini gerçekleştirdiğini söyledi.

Kombinanın hizmete girmesinin üreticileri fiyat istikrarı ile garanti pazar konusundarahatlattığını ifade eden Kıraç, sözleşmeli büyükbaş besicilik yöntemiyle ek ödeme primleri verildiğini, böylece planlı üretime imkan sağlandığını sözlerine ekledi.

15 MİLYON NÜFUSA HİZMET
Kıraç’ın sunumunun ardından katılımcılar tesisi gezdi. Tesis; Denizli, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde yaşayan 15 milyon dolayında nüfusun et ihtiyacını karşılayacak. 100 kişilik kadrosu olan Denizli Et Kombinası, ilk aşamada 30 personelle çalışmaya başladı. Günlük kesim kapasitesi ise 150 büyükbaş, 400 küçükbaş hayvan olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı