REKLAMI GEÇ

Eylemin ucu açık

Haber-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Kemal İlçioğlu, 16 Ekim’de başlayan ve 16. gününü dolduran Telekom grevi hakkında Denizli Telekom çalışanlarını bilgilendirmek üzere Denizli’ye geldi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan İlçioğlu, Türk Telekom’u satanları hainlikle suçladı.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Türk Telekom binası önünde çalışanlarla birlikte basın açıklaması yapan Türkiye Haber-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Kemal İlçioğlu, sendikalarının sadece ücret için grev yapmadığını belirterek,  26 bin Telekom çalışanı olarak kurumda sendikalı, sendikasız ayrımının kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. İlçioğlu, “Bizim yaptığımız grev sadece ücret grevi değil. Bize dediler ki; 4857 sayılı iş yasasına göre çalışması saatinizi 45 saat artı 7 güne çıkaracağız. Biz de diyoruz ki; 6. gün çalışmamızı hizmet akdine koyalım. Bunun bir bedeli olsun. Bizi 7 gün 45 saat çalıştıracaksanız bedelini ödeyin dedik. Maalesef Türk Telekom yöneticileri sendikalı ve örgütlü çalışan istemiyorlar.  Dünya şirketi OGER’in uyguladığını bunlar uygulamak istiyor. İşlerine geldiklerini çalıştıracaklar işlerine gelmeyenlere yol verecekler biz bunlara müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Türk Telekom’um özelleştirme sürecince kendilerine bir takım taahhütlerde bulunulduğunu öne süren İlçioğlu, “istihdamı arttıracaklarını söylediler. Ama özelleştirme öncesi 52 bin olan Telekom çalışanı sayısını bugün 32 bine düşürdüler. Bugün Türk Telekom’da 11 bin eksik elemanla çalışıyoruz. Bugün sokaklar işsiz kaynıyor. Hani istihdamı arttıracaktınız?  Yatırımları arttıracaklarını taahhüt ettiler. 2006 yılında Türk Telekom’un yaptığı yatırım tutarı 950 milyar dolar’dı Bu rakam 2007’de 300 milyon dolara düştü. Teknolojiyi yenileyeceklerdi. Telekom çalışanları bugün 2005 yılının teknolojisiyle çalışıyor. Siz ADSL hizmetlerini bakır kablolarla mı hızlandıracaksınız. Özelleştirmeyle mutlu bir azınlık yarattılar. İşte biz bunlar için 16 gündür grevdeyiz” diye konuştu.

Greve başladıktan sonra bazı kesimlerin grev kırıcılığı yapmaya çalıştığını kaydeden Haber-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Kemal İlçioğlu,  “Türk Telekom Genel Müdürü grevden önce hatlara yılda verilen zararın 40 milyar YTL olduğunu açıkladı. Ama maalesef son zamanlarda Türk Telekom hatlarına yapılan sabotaj ile bizim grevimiz ilintilendirilmeye çalışılıyor. Telekom hatlarını sabote eden vatan hainidir, bunu grevdeki Telekom çalışanları yapıyor diyenler de vatan hainidir” ifadelerini kullandı. 

Doğu ve Güneydoğu’daki terör olayları konusunda da açıklamalarda bulunan İlçioğlu, “PKK terörünün arkasında ABD ve İngiltere var. Bu iki ülke Barzani ve Talabani’yi de taşeron olarak kullanıyor. Türk-Sat uydusu aracılığıyla Türk Askerinin geçtiği bölgeleri PKK teröristlerine haber veriyorlar. Bugün Telekom’da 140 tane İngiliz mühendis çalışıyor. Bunlar internet bankacılığı aracılığıyla para ve bilgi akışında bulunuyorlar. Bunlar araştırılsın, Türk savcılarını göreve çağırıyorum” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı