REKLAMI GEÇ

Fuarın gözde standı oldu

Fuarın gözde standı oldu

Sektörün öncülerinden Faber Mermer’in kalitesini, deneyimini ve tutkusunu İstanbul’a taşımaya hazırlanan Faber YVZ Stone Collection Mermer, MARBLE 2016’da İstanbullu mimarlar tarafından özel tasarlanan satandı ile dikkat çekti. Yüksek sütunlu stantta, mermer ile ahşabın, pirinç ile mermerin, krom ile travertenin uyumu, ziyaretçilerin de beğenisini kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2016 Pazar, 12:16

Denizli’de 1993 yılından beri mermer sektöründe adından söz ettiren Faber’in, tecrübe ve kalitesini, günümüzün değişken koşullarında müşteri memnuniyetiyle birleştiren Faber YVZ Stone Collection Mermer, her gün artan talepleri karşılamak adına üretimi düşürmeden, kaliteden ödün vermeden hizmetine devam ediyor.

ÖZEL TASARIMLI STANT
İzmir Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda ziyaretçileri ve müşterileri karşılayan Faber YVZ Stone Collection Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Cinkaya, standı İstanbullu mimarlar tarafından tasarlandığını açıkladı. Fuarın en yüksel sütunlarına sahip stantta, taşı, pirinç, krom ve ahşapla uyumunun yansıtıldığı seçkin ürünlerini sergilediklerini vurgulayan Cinkaya, “15 yıldan beri İzmir Fuarı’na katılıyoruz. Eğer o yıl yeni bir ocak açtık ise yeni ürünlerle fuarda yer alıyoruz” dedi.

denizli-faber-mermer-izmir-fuari-2

BU YIL FARKLI BİR KONSEPT
Her yıl farklı bir konseptte fuarda yer aldıklarını söyleyen Cinkaya, “Stantta, 6farklı ürün sergiliyoruz. Birde en yüksek duvar yüksekliği bizde. Duvarda uygulama yapıp seleksiyonlarımızı net olarak göstermeye çalıştık. Metal pirinçler kullandık, mermeri pirinç, krom ve ahşapla, kombin yapıp sergiledik. Ahşap- mermer sarkıtlar, ziyaretçilerimiz tarafından tam not aldı” diye konuştu.

TRAVERTEN BİZİM AMİRAL GEMİMİZ
Denizli traverteni için “O bizim amiral gemimiz” tanımlaması yapan Yavuz Cinkaya, “Bizim amiral gemilerimiz var. Bizim bu noktalara taşıyan ocağımız travertendir. Traverten her yıl trend olduğu için fuarlarımızın vaz geçilmezidir. Bu yıl Black Olive, Veranda olarak adlandırdığımız yeni taşlarımız var. Stantta, ön plana çıkardığımız taşlarımız bunlar” dedi.

denizli-faber-mermer-izmir-fuari-4

İZMİR FUARI OLMAZSA OLMAZIMIZ
Dünya’da ilk üçe giren İzmir Fuarı’nın Faber için olmazsa olmazı olduğunu da vurgulayan Cinkaya, fuarların artık eskisi kadar tadı olmadığını söyledi. İnternet ve sosyal medya kullanıcılarının yaygınlaşması nedeniyle, müşteriye ulaşmanın daha kolay olduğunu dikkat çeken Cinkaya, fuarların müşteri odaklı değil, firmaların show amacıyla katıldığı etkinlikler olduğunu belirtti.

ETİLER’DE SHOWROOM
Denizli’de 1993 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Faber’den babasının desteği ile ayrılarak kendi şirketini kuran 26 yaşındaki Yavuz Cinkaya, Faber ismini Türkiye’nin marka değeri olan Beşiktaş Etiler’de açacağı showroomda yaşatmayı hedefliyor. Cinkaya, “Biz babamın da önderliğinde kendi şirketlerimizi de kurmak ve bizlerde ne yapabilirizi görmek istedik. O nedenle 4-5 yıl önce kendi şirketimi kurdum. Aynı zamanda ana şirketimiz Faber’de de yönetim kurulu üyesiyim. Ben, üretim yerine al-sat yani ticareti tercih ettim. Blok ihracatı yapıyoruz. Şimdi İstanbul Etiler’de showroom adıaltında mağazalaşmaya gittik. Etiler’de 750 metrekarelik alanda showroom mağazamızın tüm çalışmalarını tamamladık. Soft bir giriş gerçekleştirdik” dedi.

denizli-faber-mermer-izmir-fuari-1

AÇILIŞ 5 NİSAN’DA
Faberss İstanbul Mermer Showroom’un açılışının 5 Nisan’da yapılacağını açıklayan Cinkaya, “Bu konsept Türkiye’de bir ilk oldu. Showromda, banyodan hamama, yatak odasından, mutfağa kadar tüm yaşam alanlarını oluşturduk. Burada, 120 tane farklı taşı sergiledik. Ciddi anlamda ithalat da yaptık. Dünyanın bütün güzel taşlarını orda görebilirsiniz, yerli taşlar da var. Her kesime hitap ediyoruz. Buradaki amacımız mimarlara daha çabuk ulaşabilmek. Nihai kullanıcı yoldan geçerken rahatlıkla içeri girip, sehpa, masa sorabilecek, satın alabilecek. Olumlu tepkiler var, alıveriş başladı. Ancak resmi açılışımızı 5 Nisan’da yapacağız. Siyasi, bilim, sanat ve spor camiasından katılımlar olacak. Bizim için en gurur verici şey, böyle çok zengin caddede, Denizli firmasının, Faber isminin yazması“ diye konuştu.

denizli-faber-mermer-izmir-fuari-3

MERMER HAYATIN HER ALANINDA
Nihai kullanıcının mobilya mağazalarında fahiş fiyatlarla aldıkları aksesuarları, bu mağazada daha uygun fiyata bulabileceğini söyleyen Cinkaya, mağaza için şunları söyledi:
“Ürünler mobilya mağazalarında fahiş fiyatlarla satılıyor. Nihai kullanıcı neden mermerciden almasın. Ayrıca mermertrend olmaya başladı. Banyo, mutfaklarda, ofislerin arka duvarları, televizyon arkalarında, zeminlerde, yazlık yerlerde peyzajalanlarında artık tercih edilen ürün haline geldi. Bizim hedefimiz, mimarlar, mühendisler, işadamları. Onlara biz burada varız demek ve kendimizi ifade edebilmek için çalışacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı