REKLAMI GEÇ

GAYRİMENKULÜNÜZÜN DEĞERİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

GAYRİMENKULÜNÜZÜN DEĞERİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Gayrimenkulünüzü değerinde satmak, tüm birikiminizi yatıracağınız yeni bir yuva sahibi olmak mı istiyorsunuz. Bu kritik kararı verdiğiniz andan itibaren atacağınız her adım kılı kırk yaran hassasiyette olması gerekiyor. Masaya oturmadan önce atmanız gereken adımların neler olduğunu biliyor musunuz? Sizler için bu alanda uzmanlığını kanıtlamış olan RE/MAX Revizyon Gayrimenkul Danışmanlığı Ofisi’nden Broker Ramazan Sakallı ile görüştük. Sakallı, bu süreçte izlenmesi gereken yolu denizlihaber.com’a anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2015 Perşembe, 08:50

İster dairenizi, ister arsanızı, isterseniz fabrikanızı değerinde, zamanında ve sorunsuz bir şekilde pazarlayabilmek için kesinlikle bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmayı öneren RE/MAX Revizyon Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi Brokeri Ramazan Sakallı, bu konuda sizin dikkat etmediğiniz birçok hususu gayrimenkul danışmanının göz ardı etmeyeceğini vurguladı.

REMAX-İC-1

GAYRİMENKULÜNÜZÜN DEĞERİNİ ÖĞRENİN
Gayrimenkul alım-satımında izlenmesi gereken yöntemler olduğunu belirten Sakallı, gayrimenkulün zamanında ve değerinde satılması ya da satın alınmasının bir ilan veya ‘sahibinden satılıktır’ yazılı branda asmakla mümkün olamayacağını söyledi. Öncelikle gayrimenkulün en uygun fiyatla pazarlanması için SWOT, yani güçlü, zayıf, fırsat ve tehdit analizinin yapılmasının pazarlamanın ilk adımını oluşturduğunu dile getiren Sakallı, pazar analizinin de fiyat belirlemede etkin rol oynadığını vurguladı.

REMAX-İC-3

DOLANDIRICILARA DİKKAT
Gayrimenkulünüzü pazarlamak için zamana ihtiyacınız olacağını belirten Sakallı, gayrimenkul pazarlama veya kiralamanın, ücretsiz internet sitelerine ilan vererek veya branda üzerine “Sahibinden satılıktır” yazısını balkonunuza asmak kadar basit olmadığını belirterek, “Sizi arayan her müşteri ile ilgilenmek zorundasınız. Beklenmedik bir saatte telefonunuz çalacak ve alıcı olduğunu söyleyen kişi gayrimenkulü görmek isteyecek. Onunla ilgilenmek, ona zaman ayırmanız zorundasınız, ayrıca kiminle görüştüğünüzü bilmeniz gerekir. Sahibinden satılık yazısının altına kendi telefonunuzu yazdınız ve afişe ettiniz. İşte sizin için tehlike başlıyor. Bu konuda satıcı, kiminle görüştüğünü, gayrimenkulünü kime pazarlamaya çalıştığını iyi analiz etmeli. Dolandırılma ve hırsızlık, gasp gibi tehlikelerle karşı karşıya kalma ihtimaliniz var” uyarısında bulundu. Kötü niyetli kişilere evinizin kapısını açıyor olabilirsiniz.

BÜROKRATİK İŞLEMLER
Gayrimenkulünüze alıcı buldunuz anlaştınız. Sıra tapu işlemlerine geldi. Yani en zor aşama, bürokratik işlemler. Sabırlı olmazsanız son anda alıcıyı kaçırma olasılığınız çok yüksek. İşte burada da gayrimenkul danışmanları devreye giriyor.

Sakallı, gayrimenkul danışmanları: “Alıcının ve satıcının psikolojisinden en iyi anlayan kişilerdir. Bazen müşterilerimiz hiç olmadık sorunlarla karşılaşabiliyor. Örneğin, satılan bir daire, tapuya gidildiğinde arsa olarak gözükebiliyor. Bunu düzetmek en az üç gününüze mal olur. Eğer kontrollü ve sabırlı olmazsanız alıcıyı veya çok beğendiğiniz daireyi kaçırma riskiniz var. O nedenle bütün bu işlemlerden anlayan mutlaka bir gayrimenkul danışmanı yanınızda olsun” önerisinde bulundu.

REMAX-İC-2

DANIŞMANLIK ÜCRETİ ALMIYORUZ
Gayrimenkulünün değerini öğrenmek isteyen vatandaşlara ücretsiz hizmet verdiklerini açıklayan Sakallı, “RE/MAX Revizyon Gayrimenkul Ofisi’nde 15 danışman bulunuyor. Her danışmanın uzmanlık alanı farklı. Danışmanlarımız, uzmanlık bölgesine göre gayrimenkulünüz için bir pazar analizi, fiyat araştırması, dairenin avantajları ve dezavantajlarını rapor halinde hazırlıyor. Bu rapor yazılı olarak mal sahibine veriliyor. Bunun için ücret talep etmiyoruz. Müşteri ister bizimle çalışsın, ister çalışmasın hiçbir şekilde ücret almıyoruz” dedi.

REMAX-İC

EMLAĞINIZ İÇİN ÜCRETSİZ PAZARLAMACIYLA ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?
Gayrimenkulünüzü değerinde ve doğru zamanda pazarlayabilmeniz için, uygun fiyatı belirlemenize, pazar analizine, pazarlama planına ve maksimum tanıtım çalışmasına ve tüm bunlar için zamana ihtiyacınız olacağını söyleyen Sakallı, kendinize ücretsiz pazarlamacı gibi çalışacak bir gayrimenkul danışmanını yetkilendirmenizi öneriyor.

Sakallı, “Gayrimenkul pazarlamak bir uzmanlık işidir. Gayrimenkul danışmanı, arsanızı dairenizi piyasa değerinde satışını gerçekleştirmek için hemen kısa, orta ve uzun vadeli pazarlama planını hazırlar ve çalışmaya başlar. Arayan her alıcıya zaman ayırır. Alıcının ve satıcının psikolojinden anlar, küçük anlaşmazlıklarda uzlaştırıcı rolü üstlenir” diye konuştu. Unutmayın “siz sadece gayrimenkulünüz satılırsa ücret ödeyeceksiniz”

NE ZAMAN VE HANGİ BÖLGEDEN GAYRİMENKUL SATIN ALMALIYIM?
Gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsunuz, ama karar veremediniz. “Aklınıza takılan ‘Gayrimenkul almanın zamanı mı?”, “Acaba hangi bölgeden gayrimenkul alırsam daha fazla kar ederim?” sorularının yanıtını RE/MAX Revizyon Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi Brokerı Ramazan Sakallı verdi.

Sakallı Denizli’de dört mevsim gayrimenkule yatırım yapabileceğinizi belirterek, “Denizli’de böyle bir sezon yok. Her mevsimin kendine göre dinamikleri var onu iyi bilmek lazım. Gayrimenkul fiyatları her zaman yukarı doğru bir grafik izler. Hiçbir zaman değerini yitirmez en kötü senaryoda yerinde durur. Tapu işlemleri 2001 krizinde bile yalnızca yüzde 15 oranında negatif etkilenmiştir” dedi.

REMAX-İC-4

ŞEHİR BATIYA DOĞRU İLERLİYOR
Denizli’nin batıya yani İzmir’e doğru ilerlediğini ve batı bölgelerinden yatırım amaçlı arsa almanın her zaman karlı olacağını vurgulayan Sakallı, “Yatırım amaçlı arsa almak istiyorsanız benim tavsiyem Denizli’nin Batısı olacaktır. Çünkü şehirler batıya doğru ilerler. Tüm Ege illerinde bu böyledir. Bakın Uşak’a, Denizli’ye Manisa’ya hepsi batıya yani İzmir’e doğru ilerler. İzmir’in bir çekim gücü vardır” dedi.
Sakallı, gayrimenkul yatırımı yapmadan önce bilmeniz gerekenleri 12 maddede sıraladı.

İşte Gayrimenkul yatırımı yapmanın 12 şifresi:
REMAX-İC-51- Yatırım yapacağınız alanı çok iyi tanımalısınız.
2– Gayrimenkul uzmanları ve gayrimenkul danışmanlarının piyasaları sürekli takip ettikleri için destek almak kesinlikle yararlı olacaktır.
3– Siz siz olun gayrimenkulü nereden satın alırsanız alın, evin banka kredisine uygunluğuna ve deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş olmasına dikkat edin.
4– Kira çarpanının yatırımdaki esas kriter olduğunu unutmayın. Kira çarpanı nerede düşükse yatırımınızı oraya yapın.
5– Kentsel dönüşüm projeleri yatırım yapmanız için önemli fırsatlar sunuyor. Ancak dönüşümü netleşmemiş eski binalara yatırım risklidir.
6– Gayrimenkul yatırımı yaparken dikkatli olmanız gereken ilk nokta, ne kadar parayla yatırım yapacağınız ve satın alacağınız mülkün size ne kadar sürede ne kadar kazandıracağıdır.
7– Ev, dükkan veya arsa yatırımı yaparken, standart yaşantınızı zora sokacak, aile huzurunuzu bozacak riskler almayın. Bu yatırımınızı, kenarda duran ve değerlendirmek istediğiniz para ile yapın.
8– Yapacağınız yatırımın güvenilirliğini kontrol edin. Tüm olası riskleri değerlendirin.
9– Yatırım yapacağınız gayrimenkulden elde edeceğiniz kazancı, uzun vadede alacağınız risklerden az ise, o gayrimenkule doğru bir yatırım olmayacaktır.
10– Satın alacağınız dairenin bulunduğu bölge durumunu da incelemelisiniz.
11– Gayrimenkul yatırımında yüksek kazanç elde etmek için mülkü ucuzken satın alıp, değeri arttığında satmanız gerektiğini unutmayın.
12– Almayı planladığınız arsa veya konutu mutlaka gidip görün.
Kısaca profesyonel destek mutlaka alın.

RE/MAX Revizyon Gayrimenkul ve Danışmanlık Ofisi iletişim için;

www.remax.com.tr/revizyon

www.facebook.com/remaxrevizyon

www.denizligayrimenkul.net

Tel: 02583730200 

Yorumlar

mehmet can   -  Bağlantı 19 Temmuz 2016, 13:17

Teşekkürler. Güzel Paylaşım olmuş. http://www.didimogretmenemlak.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı