REKLAMI GEÇ

GEKA projelerinizi bekliyor

GEKA projelerinizi bekliyor

GEKA, toplam 30 milyon bütçeli 2019 yılı Mali Destek Programları için Aydın, Denizli ve Muğla’dan projeleri bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 15:00

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 18 Şubat 2019’da ilan ettiği “Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarına” bölgedeki KOBİ statüsündeki işletmelerin başvurusunu bekliyor.

Toplam 30 milyon TL’lik bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanan programlarla, Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi ve temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ile çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

KOBİ’LERE PROJE BAŞINA 750 BİN TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Kar amacı güden işletmelere yönelik toplam 25 milyon TL bütçeli “Güçlü Sanayi Mali Destek Programı”na KOBİ’ler başvuru yapabilecekler. Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 750 bin TL’ye kadar desteklenecek.

Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu kar amacı güden işletmelere yönelik “Temiz Üretim Mali Destek Programı”nda ise; 5 milyon TL’lik bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacaktır. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi programın öncelikleri olacaktır. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından 500 bin TL’ye kadar kaynak aktarılacaktır.

PROJELERİN 6’A KADAR GEKA’YA TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR
“2019 Yılı Mali Destek Programları” hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı ajans merkezinden, Aydın, Denizli, Muğla Yatırım Destek Ofisleri’nden ve ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir.

Başvuru sahiplerinin 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYS-PFDY, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı