REKLAMI GEÇ

1938 Mart’ında Babadağ’da kuruldu

1938 Mart’ında Babadağ’da kuruldu

Ünü kent sınırlarından çıkıp ülkeye yayılan Hacı Şerif, tam 80 yaşında. 1938 Mart’ında Babadağ’da Beyoğlu Şekerleme tabelası ile 15-20 metrekarelik bir dükkanda başlayan ticari serüveninde 80 yılı geride bırakan Hacı Şerif 4 kuşaktır başarılı çalışmalara imza atıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2018 Salı, 12:23

Türkiye’nin 12 farklı kentinde 30’dan fazla noktada hizmet veren Denizli’nin gıda sektöründeki gurur kaynağı isimlerinden biri değil yalnızca, kentin belleğini, dokusunu oluşturan bir ailenin göz nuru olarak biliniyor Hacı Şerif.

Manşetteki fotoğraf, 1955’ten. Sol baştaki kişi Hacı Şerif, hemen yanında duran küçük çocuk ise Necip Helvacı. Sağ baştaki isim ise Mehmet Tevfik Helva. Hemen solunda duran çocuk ise Necip Helvacı’nın ağabeyi Mithat Helvacı.

Mehmet Tevfik Helva’nın Babadağ’daki 15-20 metrekarelik dükkanında başlayan Denizli’nin dev gıda firmasının hikayesi, tam bugün 80 yılı geride bıraktı. Beyoğlu Şekerleme ismiyle kurulduktan sonra 2. kuşak patron Hacı Şerif Helvacı ile birlikte Denizli’ye taşınan firma, bir süre sonra Hacı Şerif’in ismiyle yoluna devam etti.

Güler yüzü ve hoş sohbeti ile kent cemiyetinin en önemli karakterlerinden biri olan Necip Helvacı ile önemli bir ivme kazanan Hacı Şerif, Necip Helvacı’dan görevi devralan 4. jenerasyon işadamı Yunus Helvacı ile marka haline geldi.

Bugün 12 kentte 30’dan fazla noktada hizmet veren Hacı Şerif, alo-hacı şerif hattı telefon üzerinden ve internet adresleri üzerinden ise online olmak üzere yurdun dört bir yanına satış gerçekleştiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı