REKLAMI GEÇ

Hedefi, alabalıktaki başarıyı çipura ve levrekte de yakalamak

Hedefi, alabalıktaki başarıyı çipura ve levrekte de yakalamak

Alabalık üretimi ve ihracatında Türkiye’de başı çeken Özpekler Alabalık, deniz balıkçılığında da çıtayı yüksek tutuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2014 Salı, 14:21

Güllük’teki balık çiftliğinde görüştüğümüz Özpekler Alabalık Genel Müdürü Yasin Özpek, deniz balığı üretimindeki hedeflerini anlattı.
Alabalık üretiminde ve ihracatında hedefledikleri başırıyı yakaladıklarını belirten Yasin Özpek, “Biz alabalığın her aşamasında varız. Yetiştirilmesi, işlenmesi, ihracatı… Ve bu konuda hedeflerimizi tutturduk. Ancak deniz balığı üretimini planlarken bunu hiçbir zaman alabalığın yan kolu olarak düşünmedik. Deniz balığı üretimi ve alabalık üretimi her bakımdan birbirinden çok farklı.” dedi.

3,6 MİLYON BALIK
2010 yılından bu yana çipura ve levrek üretimi yaptıklarını dile getiren Özpek, “Deniz balığı üretiminde henüz yeniyiz. Şu anki balık popülasyonumuz toplam 3,6 milyon adet civarında. Amacımız elbette ki daha da büyümek ve alabalıkta elde ettiğimiz başarıyı deniz balığı üretiminde de yakalamak” diye konuştu.

TÜRKİYE İYİYE GİDİYOR
Türkiye’nin balık yetiştiriciliği konusunda her geçen gün iyiye gittiğini de vurgulayan Özpek, “Ufak tefek aksaklıklar olsa da Türkiye’de balık yetiştiriciliği her geçen gün iyiye gidiyor. Biz ihracat tabanlı bir firmayız ve Türkiye’nin ihracat konusunda bir sıkıntısı yok. Ancak bir yandan da ülkemizdeki balık tüketimini artırmalıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı