REKLAMI GEÇ

Hedefte bornozla Paris ve Nev York’ta yürümek var

Hedefte bornozla Paris ve Nev York’ta yürümek var

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) bu yıl beşincisini düzenlediği Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü kutlandı. Düzenlenen törende, “Gelecek yıllarda Paris, New York ve Londro’da da bornozla yürüyüş yapma” mesajı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2016 Pazar, 15:50

DETGİS’in Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Denizli İhracatçılar Birliği, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Türkiye Ev Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin destekleriyle düzenlediği “5. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü” düzenlenen törenle kutlandı.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic-5

DETGİS’in düzenlediği Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü kutlaması Delikliçınar Meydanı’ndaki törenle başladı. Buradaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, DETGİS Başkanı İsa Dal ile sivil toplum temsilcileri bornozlarıyla katıldı.

5 BİN YILLIK MİRAS
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, Denizli ekonomisine yön veren, 10 binlerce kişiye istihdam sağlayan bornoz ve havlu sektörünün 5 bin yıllık geçmişi bulunduğunu belirterek, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, orada Denizli havlusunu göreceksiniz. Bu havlu ve bornozda 10 binlerce işçinin göz nuru, yüzlerce işadamının ise cesareti var. Havlu ve bornozun geçmişine baktığımız ise 30-40 yıllık değil tam 5 bin yıllık geçmişi olduğunu görürüz. O zamanda, Denizli’de havlu dokunuyordu ve ihraç ediliyordu” dedi.

BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise, “Bugün burada, bornoz ve havlunun hamam ve banyolardan sokağa çıktığını görüyorum. Öncelikle böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki günlerde bornoz ve havluda modayı, Ar-Ge’yi tasarımı konuşacağız” diye konuştu.

denizli-dunya-bornoz-gunu-oda-baskanlari-ic

ODA BAŞKANLARI HEDEF BÜYÜTTÜ
DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de yaptıkları konuşmada, etkinliğin gelecek yıllarda uluslararası arenaya taşınmasının mesajını vererek, “Bu etkinlik neden Londra sokaklarında, New York veya Paris’te olmasın?” ifadesini kullandılar.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic-isa-dal-ic

1.500 BORNOZ 20 BİN HAVLU DAĞITILDI
DETGİS Başkanı İsa Dal, 5. Dünya Türk Bornoz ve Havlu Günü etkinliği kapsamında bir haftada hayır kurumlarına 1.500 bornoz ve 20 binin üzerinde havlu dağıttıklarını söyledi. Dal, “Türk Bornoz ve Havlu Günü’nü 5 yıl önce düzenlediğimizde aklımızda ‘Acaba devam eder mi?’ sorusu vardı. Ancak bugün gördüğümüz katılım ile bunun büyüyerek devam edeceğini anladık. Her geçen daha etkin bir kutlama gerçekleştiriyoruz. Bu yıl İstanbul ve Babadağ’da düzenlediğimiz kortej yürüyüşü ile banyo ve hamamlardaki bornoz ve havluyu sokağa taşıdık. Önümüzdeki yıl Bursa, İzmir ve Gaziantep’te yürüyeceğiz” dedi.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic-4
BORNOZ İLE DANS ETTİLER
Bu arada etkinlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Modern Dans ekibinin sunduğu gösteri izleyenleri büyüledi. Bu kez sahneye üzerlerinde bornozla çıkarak çıkan ekibin sunduğu danslar ilgiyle izlendi.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic-3

  BİRBİRİYLERİYLE YARIŞTILAR
Ayrıca etkinliğin en dikkat çekeni ise bornozlu Denizli horozuydu. Yaklaşık 3 metre boyundaki horozlar ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, adeta birbirleriyle yarıştı.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic-1

KORTEJDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere protokol üyeleri ile oda başkanları, işadamları üzerlerinde yeşil-siyah ve beyaz-yeşil bornozlarla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Delikçınar Meydanı’ndan Denizli Valilik binası önüne yürüyen kalabalık, vatandaşların da ilgisi çekti.

denizli-dunya-bornoz-gunu-ic

Valilik Önünde son bulan kortej yürüyüşü sonrası, katılımcılar Denizli Büyükşehir Belediye bandosunun seslendirdiği hareketli müzik eşliğinde oynayarak, stres attılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı