REKLAMI GEÇ

Hollandalılar Ege’yi inceliyor

Hollandalılar Ege’yi inceliyor

Hollanda’dan gelen ticaret heyeti, Denizli, Aydın ve Muğla’yı kapsayan yatırım ziyaretleri gerçekleştirdi. Heyet, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) yöneticileriyle de görüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2014 Çarşamba, 10:04

Hollanda Ticaret Heyeti,Ege’nin güneyindeki Aydın, Muğla ve Denizli’de yatırım olanakları, iş bağlantıları ve potansiyel sektörler hakkında inceleme yapmak üzere Türkiye’ye geldi.GEKA’yı da ziyaret eden heyette İzmir Hollanda Ticaret Odası temsilcileri Faruk Uçar ve Mehtap Yıldız, Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği Ankara İnnovasyon Ateşesi Rory Nuijens ile Hollanda Dış Yatırım Ajansı Direktörü Arife Karaosmanoğluda yer aldı.

İNOVASYONU ANLATMAK İSTİYORLAR
Heyet, GEKA’da Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi, Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi, Denizli Yatırım Destek Ofisi çalışanları ile Genel Sekreter Vekili Yusuf Esgin ile toplantı yaparken, özellikle inovasyon diye bilinen yenilenme ile ilgilendi. Güney Ege Bölgesi’nde Ar-Ge ve İnovasyona yönelik faaliyet gösteren sektörler ile firmaların durumları hakkında bilgi almak amacıyla toplantıya katıldığını belirten İnovasyon Ateşesi Nuijens, Ar-Ge ve İnovasyona yönelik yapılacak olan konferanslar hakkında da Bölge paydaşlarına GEKA aracılığıyla bilgi vermek istediklerini söyledi.

HOLLANDA’YA MAL SATMA FIRSATI
Hollanda Dış Yatırım Ajansı’nın Türkiye Sorumlusu Arife Karaosmanoğlu ise, bölgeden Hollanda’ya açılmak isteyen firmalara kendilerinin lojistik imkanlar, vergi sistemleri ve şirket kurulumunun nasıl olacağı konularında yardımcı olabileceklerini, Ar-Ge çalışmaları için ise teknoparklara yönlendirme yapabileceklerini kaydetti.

YATIRIM İÇİN BİLGİ VERİLDİ
Heyet üyelerinin bölgeyle ilgili sorularını yanıtlayan GEKA uzmanları; organik tarım, süt teknolojileri, termal turizm potansiyeli, teknik tekstilde gerçekleştirilen son gelişmeler, yenilenebilir enerji kapsamında jeotermal enerji, biyogaz ve güneş enerjisi, bal ve ürünleri, metal sanayi gibi sektörlerde Bölgenin mevcut durumu ve bu sektörlere yönelik ajansın yürüttüğü projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı