REKLAMI GEÇ

ITMA tanıtımında fiyasko!

ITMA tanıtımında fiyasko!

Tekstil sektörünün Dünya Kupası olarak adlandırılan ITMA Tekstil Makineleri Fuarı’nın Denizli’deki bilgilendirme toplantısı göstermelik olmaktan öteye geçemedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Tekstil sektörünün en önemli fuarlarından biri olan ve dört yılda bir düzenlenen ITMA Tekstil Makineleri Fuarı Almanya’nın Münih kentinde yapılacak. 13-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesi Türkiye’nin önemli tekstil şehirleri ziyaret edilerek fuar hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı. Geçtiğimiz hafta içinde ilimizde de düzenlenen toplantı, ne yazık ki tekstil sektöründe son derece önemli olan Denizli’ye yakışır bir şekilde gerçekleştirilemedi.

Münih Fuar İdaresi Başkan Yardımcısı Ktharına Chdıstıne Hama ile Alman Tekstil Makineleri Birliği Başkan Yardımcısı Karin Schmidt’de konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısına sadece 9 firma temsilcisi katıldı.. Bu önemli fuarın Türkiye’deki organizasyonunu üstlenen firmanın büyük hatası sonucu adeta fiyaskoya dönen toplantıya sadece 9 firmanın katılmış olması Denizlili tekstilcileri de derinden yaraladı.

Boş olan salonun doldurulması için Pamukkale Üniversitesi’nden öğrenciler çağrılan toplantıdaki organizasyon hatalarını değerlendiren tekstilciler, “Daha iyi bir çalışma içerisine girilseydi bu derece önemli olan bir fuarın bilgilendirme toplantısı tıklım tıklım olurdu. Çoğumuzun haberi bile olmadı. En azından misafirlerle tanışmaya giderdik. Bu fuarın tanıtımı yapılsa da yapılmasa da Denizli’den gidecek kişi çok..” dediler.

Toplantı sonunda konuyla ilgili sorularımızı cevaplayan organizasyon yetkilileri ise , “Önemli olan toplantıyı çok kişiyle değil doğru kişilerle gerçekleştirebilmek. Hedefimiz bu toplantıda her tekstil şirketini görmek değil, basın ve üniversite öğrencilerini aramızda görmek ” diyerek kendilerini savundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı