REKLAMI GEÇ

İyi Partili Öztürk’ten ‘teşvik’ sorusu

İyi Partili Öztürk’ten ‘teşvik’ sorusu

İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, ekonomik gelişmişlik düzeyi baz alınarak yapılan ilçe düzeyindeki yatırım teşvikleriyle ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2020 Çarşamba, 14:20

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Denizli ilçelerindeki yatırım teşviki planlamasını sordu. Denizli’nin ekonomik gelişmişlik seviyesi yönünden teşvik kapsamındaki Babadağ, Kale, Beyağaç, Baklan, Güney, Çameli dışındaki ilçelerin neden kapsam dışında kaldığını sordu.

Denizli’ye komşu illere bağlı ilçelerin teşvik kapsamına alındığını belirten Öztürk, Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı şeklinde yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının da cevabını istedi.

Öztürk’ün önergede yer alan soruları şöyle:
1- Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, teşviklerden yararlanabilecek ilçeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?
2- Denizli’nin, Babadağ, Kale, Beyağaç, Baklan, Güney, Çameli ilçeleri teşviklerden yararlanacak ilçeler arasında yer alırken, diğer ilçelerin teşvik kapması dışında tutulmasının nedeni nedir?
3- Denizli’nin, ekonomik gelişmişlik seviyesi bahsi geçen 6 ilçeden daha alt seviyede olan ilçeler neden yatırım teşviklerinden yararlanacak ilçeler arasında yer almamıştır?
4- Denizli’de yatırım teşviklerinden yararlanmayan diğer ilçeler için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?
5- Denizli’ye komşu illerin il sınırına yakın ilçeleri teşvik kapsamında değerlendirilirken, aynı gelişmişlik seviyesindeki Denizli ilçelerinin değerlendirme dışında tutulması bu ilçelerdeki boş arazilere yeni yatırımcının gelmesini engelleyecektir. Bu kapsamda, gelişmişlik seviyesi aynı olan komşu ilçelerdeki ( Bekilli-Karahallı, Çivril-Sivaslı, Çardak-Dazkırı) teşvik bölgeleri dikkate alınarak, Denizli’nin ilçeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Yorumlar

shidoshi   -  Bağlantı 26 Kasım 2020, 08:22

bravo lakin yanlış yerden doğru atış yapılamaz. yuvana dön. rte mi hdp mi? seçimini yap. cambaza bak cambaza ayaklarını geç. hdp ile öpüşenlerin bu vatana faydası olamaz. bunu sen de çok iyi biliyorsun. saygılar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı