REKLAMI GEÇ

Keçeci: Asgari ücretteki vergiler konusunda sanayici desteklenmeli

Keçeci: Asgari ücretteki vergiler konusunda sanayici desteklenmeli

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, asgari ücret görüşmelerinin başladığını belirterek, “Önemli olan asgari ücretin ne kadar olduğu değil, ekonomik istikrarın ne kadar sağlanabildiğidir” dedi. Görüşmeler öncesi çağrıda bulunan Keçeci, “Asgari ücretteki vergiler konusunda sanayici desteklenmeli ki biz de çalışanımızı destekleyebilelim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2021 Çarşamba, 13:52

Denizli Sanayi Odası Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını Pamukkale Tenis Kulübü’nde gerçekleştirdi. Toplantının konusu ekonomik gündem konuları oldu.

Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, mevcut Türkiye ekonomisinin sanayiye yansımalarını anlattı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini değerlendiren Keçeci, endeksin Ekim’de 101.4 iken Kasım’da yüzde 2 azalarak 99.3 değerine düştüğünü söyledi.

Keçeci, “Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici ve hizmet sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Kasım’da yüzde 7,3 azalarak 71,1, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azalarak 119,4 oldu. TÜİK verilerinde de görüldüğü gibi vatandaşın güveni iyice azaldı. Çünkü insanlar geçinemez duruma geldi. Temel gıda ürünlerinin fiyatları bile o kadar artış gösterdi ki insanlar nasıl geçimini sağlıyor diye her gün düşünüyorum” dedi.

Asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar için üzüldüğünü ifade eden Keçeci, “Her geçen gün geçim zorlaşıyor, hatta geçinemez hale geldi insanlar. Asgari ücret için görüşmelere başlanıyor. Asıl önemli olan asgari ücretin yüksek olması değil, vatandaşın yaşamını sürdürebileceği refah bir ortam için ekonomide istikrar sağlanmasıdır. Her gün kur dalgalanmalarının yaşandığı ülkemizde maalesef ki bu mümkün olamıyor. Sanayiye baktığımızda da durum farklı değil, en küçüğünden en büyüğüne neredeyse tüm işletmeler zorluk yaşıyor. Her yıl söylediğim gibi yine söyleyeceğim. Asgari ücretten alınan vergiler konusunda sanayici desteklenmeli. Vergilerle birlikte işçilerimizin maliyetleri ciddi anlamda artıyor. Asgari ücretteki vergiler konusunda sanayici desteklenmeli ki biz de çalışanımızı destekleyebilelim” diye konuştu.

Meclis toplantısına konuk olarak katılan, Ekvator Perakende Enerji Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü, “Son kaynak tedarik tarifesi, yeşil sertifika, 2022 yılı PTF ve yekdem maliyet beklentileri, çatı güneş enerjisi yatırım süreci ve simülasyonu konuları hakkında bir sunum yaptı. Üçüncü, sunumun ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı