REKLAMI GEÇ

Keçeci: Sanayici bu yükü nasıl kaldırır?

Keçeci: Sanayici bu yükü nasıl kaldırır?

Dolardaki artış Denizlili sanayiciyi de endişelendiriyor. Gün içinde Bloomberg HT’nin yayına katılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız ama gücümüz belli. Yetkililer duruma müdahale etmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2018 Cuma, 11:45

Geçmişte süratle artan döviz kurları nedeniyle büyük tesislerin iflas ettiği Denizli, dolardaki artışı da endişe ile takip ediyor. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci bugün Bloomberg HT’ye telefonla bağlandı ve sanayicinin içinde bulunduğu durumu kamuoyu ile paylaştı.

Endişelerini aktaran Keçeci, sanayicinin bu yükü kaldırmasının mümkün olmadığını söyledi.Sanayicilerin üretim ve ihracata öncelik verdiklerini, yeni istihdam oluşturmaya çalıştıklarını bunu da başarı ile yaptıklarını kaydeden Keçeci başta Merkez Bankası olmak üzere Hazine Bakanlığı ve hükümeti bu yangını söndürmeye çağırdı.

Keçeci canlı yayında şu sözleri söyledi: “Sanayiciler olarak biz daha çok üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdama odaklıyız. Özellikle bugün yabancı paranın nasıl seyretmesini yönlendirecek ne gücümüz ne de iddiamız var. Biz tabiki küreselleşen dünyada her şeyden önce yerimizi almak zorundayız. Bu dünyanın içinde işlemler yapıyoruz. Bu işlemler yabancı paralarla oluyor. Buna göre bütçe müessesesi var.Devletin de öngördüğü rakamları hedef olarak koyuyor ona göre mal alıp satıyoruz.Öyle bir şey yaşıyoruz ki, nasıl olduğunu anlamak imkansız. Biz sanayiciler olarak böyle bir şeyi ne tasarladık ne düşündük ne de olacağına ihtimal verdik. Sanayici bugün bu şartlarda darda ve zorda tüm bu gelişmeleri yaşıyor. Bu yükü nasıl kaldırır veya kaldırabilir mi bu tartışılmalı. Kendimize ait üretim ve ihracatla ilgili sorumluluk alabiliriz ama yönetemeyiz. Merkez Bankası’nın özellikle enflasyona odaklı görevi var. Öncelikle Merkez Bankası’nın alması gereken tedbirler var. Türk sanayicisini bu şekilde bırakamazlar. Hazinenin ve hepsinden öte siyasi iradenin görevi var. Yabancı paranın değerlenmesi ve bu noktaya gelmesi biz sanayicileri müşkül durumda bırakıyor. Ne yapılıp edilip bu konu çözülmeli. Biz konunun biraz da siyasi olduğunu görüyoruz, yaşananların farkındayız. Siyasi iktidarının da bir an önce tedbir almasının gerekli olduğuna inanıyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı