REKLAMI GEÇ

KEÇECİ’DEN İŞSİZLERE DAVET

KEÇECİ’DEN İŞSİZLERE DAVET

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 projesinin yeni dönem ilk toplantısı Denizli’de yapıldı. Toplantıda konuşan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “İşsizlere kapımız açık” diyerek davette bulundu.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 16:52

Türkiye’nin en kapsamlı meslek edindirme ve beceri kazandırma projelerinden biri olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri(UMEM) Beceri’10 projesinin yeni dönem ilk toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.

Denizli yerelinde Denizli Sanayi Odası (DSO), İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Ticaret Borsası önderliğinde yürütülen projenin tanıtım toplantısı Denizli Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıya Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, İŞKUR Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan katıldı.

“ELEMAN BULAMIYORUZ”

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, projeye çok önem verdiklerini çünkü kalifiye eleman bulamadıklarını belirtti. Keçeci, “UMEM Beceri’10 programı tüm Türkiye’de değer gören özenle hazırlanmış işsiz vatandaşlarımıza ve sanayiciye nefes aldıracak özel bir proje. Ancak katılımların üst düzeyde olmasına karşın eleman anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Projemiz ile mesleği olmayan ve bize başvuran vatandaşlarımıza eğitim vererek onları eğitiyoruz. Ayrıca geldiklerini hergün başına yevmiye veriyor, sigorta yapıyoruz. Eğitim sonunda ise aldığı eğitim doğrultusunda iş veriyoruz ve çalışmasını sağlıyoruz. Bizim kapımız işsizlere her zaman açık. Sanayiciler olarak yeterli eleman bulamıyoruz ve eleman sıkıntısı çekiyoruz. Bu proje hem işsizlere hemde sanayicilere cansuyu olacak bir proje. O yüzden iş adamları ve iş dünyası olarak projeyi sonuna kadar destekliyoruz ve katkı koyuyoruz” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Yaşanan isşizlik ve işçi sıkıntısında en büyük sorunun mesleki eğitimsizlik olduğunu belirten TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, “Hem işsizliğe hem de verimsizliğe neden olan eğitimsiz iş gücü sorunu kısa vadede mesleki eğitimden geçiyor. UMEM gibi geliştirici bu projeler bu eğitimler için çok önemli. İŞKUR’un iş gücü piyasa analizlerine baktığımız zaman ara eleman bulmada güçlük çektiğimizi gösteriyor. Ancak buna rağmen mesleki eğitim veren liselerden mezun olan öğrencilerin bile işsiz kaldığını görüyoruz. Eğer bu proje en iyi şekilde değerlendirilirse yaşanan işçi bulma ve işsizlik sorunları çözülebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı