REKLAMI GEÇ

Kepenk kapatabilirler!

Kepenk kapatabilirler!

Kredi kartı ile altın satışlarının yasaklanmasından sonra işlerinin düştüğünü ve zor günler geçirdiklerini belirten Denizli Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, “Tefeci değiliz” diyerek karara tepki gösterdi. Yıldırım, tepki eylemleri kapsamında kepenk kapatmayı da düşündüklerini açıkladı.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2014 Pazartesi, 14:32

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), kredi kartları ile ilgili düzenlemesi sonrası yapılan değişikliklere tepkiler devam ediyor. Denizli Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, kredi kartları ile taksitli altın satışının yasaklanmasından sonra işlerinin yüzde 80 oranında düştüğünü belirtti. Yıldırım, “Yapılan düzenlemeden sonra kredi kartları ile altın satışı yapamıyoruz. Kuyumculuk sektöründe çalışan ama ne mesleğimiz ile nede odamız ile bağlantısı olmayan birkaç çürük elma için gerçek esnaflarda cezalandırılıyor. Bizler tefeci değiliz. Pos tefeciliği de yapmıyoruz. Bunu yapanları da gerekli yerlere şikayet ediyoruz. Ancak bu karar düzenlenmez ise esnaf arkadaşlarımız ekmek paralarından olacaklar. Karar’dan sonra özellikle pırlanta grubunda yüzde 80, altın grubunda ise yüzde 50 oranında işlerimiz düştü” dedi.

“KEPENK KAPATABİLİRİZ”
Kredi kartı ile taksitli satış yapılmamasın esnaflarda derin yaralar açtığını ifade eden Yıldırım, “Kredi kartı ile satışlar düzenlenmez ise haklarımızı aramak için eylem yapacağız. Bu eylemlerde esnaf olarak kepenk kapatmayı düşünüyoruz. Çünkü bu düzenleme böyle devam ettiği sürece satışları kötü giden arkadaşlarımız kepenklerini bir daha açmamak üzere kapatacak duruma gelebilir” dedi.

“DÜĞÜN SEZONU KESATGEÇİYOR”
Yaz aylarında işlerin düzelmesini umduklarını ancak değişken altın fiyatlarından dolayı vatandaşların altından uzak durduğunu ifade eden Yıldırım, “Altın fiyatları özellikle son 10 günün en düşük seviyesinde ve çok değişken. Bu durum vatandaşları belirsizliğe düşürüyor. Düğün sezonunda işlerin artmasını umuyorduk ancak hem altın fiyatları hem de kredi kartlarının kullanılmaması satışları etkiliyor. Düğün yapacak vatandaşlarımız düğün alışverişini küçük rakamlarla tamamlıyor” dedi.

Yorumlar

Ömer Faruk Atçı   -  Bağlantı 9 Nisan 2020, 17:14

Şu anda bütün sarraflar fahiş fiyattan satış yapıyor buna neden sessiz kalıyorsun ne size nede denizlideki bütün şikayet mercilerine ulaşamıyorum hepsi topu birbirine atıp oyalama taktiği uyguluyor koltuğunda oturacağına duruma bi el at istersen

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı