REKLAMI GEÇ

Keynes konferansı başladı

Keynes konferansı başladı

İlki 2013 yılında İzmir’de gerçekleştirilen Dünya Keynes Konferansı’nın ikincisine Pamukkale Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2015 Perşembe, 16:59

2. Dünya Keynes Konferansı’nın, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.

Konferansın Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Küçüker, üç gün sürecek konferansta eş zamanlı olarak 15 oturumun gerçekleşeceğini belirterek, “Dünyada 2008 krizinden sonra Keynes’in yeniden yükselişi anlamında büyüme, gelir dağılımı, enflasyon ve dış ticaretteki gelişmelerin Keynes’den iktisat çerçevesine açıklanması yönünde önemli bir yükseliş trendi var. Türkiye ekonomisinin verilerine bu perspektiften bakarak bir tartışma platformu olacak. Bu etkinlik, üniversite ve bölümümüzün dünya üniversitesi yolundaki gelişim sürecine bir basamak oluşturacaktır” dedi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören ise, uluslararası bir konferansa ev sahipliği yaptıklarını belirterek, yurtdışından birçok önemli ismi konuk ettiklerini, bu tür organizasyonların süreceğini söyledi.
Pamukkale Üniversitesi’ni böyle bir etkinlik düzenlediği için kutladığını belirten Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat da, “Ekonomideki en son ve en yeni gelişmelerin uluslararası düzeyde yapılması son derece yararlı. Dünya ve Türkiye ekonomisi adına verimli geçeceğine inanıyorum” dedi.

KONFERANS 12 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK
9 Eylül’de başlayan 12 Eylül’e kadar sürecek olan konferansta önemli konuklar ağırlanacak.
Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, UNCTAD ve South Center Baş Ekonomisti Prof. Dr. Yılmaz Akyüz, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Bulutay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Ünsal’ın davetli konuşmacı olarak katılacakları konferansta, yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok akademisyen bildiriler sunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı