REKLAMI GEÇ

Kişiliğine en yakın mesleği seç

Kişiliğine en yakın mesleği seç

İşkur meslek seçimlerinde zorlanan öğrencilerin kişiliklerine en uygun mesleği yapabilmelerini sağlamak amacıyla yardım teklif etti, rehber öğretmenlere bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 11:56

İşsizliğin yanı sıra mutsuz bir iş haayatını da ortadan kaldırmayı amaçlayan İŞKUR bu amaçala öğrencilerin meslek seçimlerinde doğrudan etkisi olan rehber öğretmenlerle bir araya geldi.
İş ve meslek danışmanı Mehmet Ali Özel öğretmenlere, öğrencilerinin meslek seçimi konusunda dikkate almaları gereken detayları anlattı. Mesleki Yönetim Bataryası başlığı ile uygulanan programda öğrencilerin kişiliklerine uygun meslek seçimini sağlamayı hedeflediklerini anlatan Özel, amaçlarının kişilere en uygun mesleği bulmalarında yardımcı olmak olduğunu kaydetti.


Bunun için rehber öğretmenlerden öğrencilerin kişiliğine en yakın mesleklere yönlendirmelerini isterken, bunun için öncelikle bireylerin kişisel özelliklerini iyi tanımaları gerektiği üzerinde durdu. Özel bu konuda meslek seçimi yapmak isteyenlerin İŞKUR’a müracaat edebileceklerini de kaydetti.
İş ve Meslek Danışmanı Taner Beter, Denizli İŞKUR bünyesinde 2017 yılında uygulamaya konulan ve çalışmalarına devam eden Denizli İŞKUR İş Kulübü hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Beter, İş Kulübü kapsamında öğrencilere, engellilere, hükümlülere, iş arayanlara ve işverenlere yönelik ayrı gruplarda eğitim verdiklerini söyledi.
İş ve Meslek Danışmanı Burak Demirtop, İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine Meslek Seçiminin Önemi ile ilgili eğitim verdi. Öğrencileri Denizli İŞKUR’a davet eden Demirtop, öğrencilere çalışmalarında ve derslerinde başarılar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı