REKLAMI GEÇ

Kişiye değil, kuruma özel tasarımlar

Kişiye değil, kuruma özel tasarımlar

Vildan Çaputçu, Denizli’nin moda dünyasındaki en önemli isimlerinden biri. 1995 yılında girdiği tekstil sektöründe hızla büyüyen, çok önemli firmalarda uluslararası deneyimler kazanan ve bu deneyimlerinin ışığında modada farklı pencereler açmayı başaran Vildan Çaputçu, 2009 yılında kurduğu Anjea Designer’s Store ile ününe ün katıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2015 Perşembe, 08:45

Vildan Çaputçu’yu sayfalarımıza taşıyan modacı kimliğinden öte, modayı kişiye özel tasarımlardan çıkarıp, kuruma özel kreasyonlar haline getirdiği personel giyimi.

denizli-anjea-personel-giyimi-6

ANJEA NASIL KURULDU? ÇİZGİSİ NEDİR?
Anjea Designer’s Store’un kuruluş serüveninden başlıyoruz Vildan Çaputçu ile sohbetimize. 2009’da birikimlerini ve kafasındaki projeleri hayata geçirmek üzere Hitit Mitolojisi’nde bolluk, bereket tanrıçası olan ANJEA adıyla yola çıkmaya karar verdiğini belirten Çaputçu, hedeflerine de kısa sürede ulaştığını kaydetti.denizli-anjea-personel-giyimi-ic-5

Çaputçu, “. Anjea Designer’s Store çatısı altında farklı bölümler yer alıyor. Anjea Butik’te, tişörtten paltoya, gece ve gündüz giyilebilecek satışa hazır kıyafetlerden, ayakkabıya kadar geniş bir yelpaze var. Bunların içinde Türk tasarımcılarının ürünleri de bulunuyor. Anjea özel dikimde, tasarımcı Gülgün Herek önderliğinde kişiye özel tasarım yapılarak, gömlekten gelinliğe kadar her türlü özel tasarımı hayata geçiriyoruz. Anjea Kids’de, Filiz Öznalbant önderliğinde kız ve erkek çocuklarımızın özel günlerde giyeceği gece ve günlük kıyafetleri, çocuklarımıza özel tasarlıyor ve dikiyoruz. Ayrıca okullarda yapılan çeşitli etkinliklere, sene sonu gösterilerine, okul korolarına özel dikim servisiyle son derece titiz bir çalışmayla hizmet veriyoruz. Anjea Kuruma Özel Tasarım’da, trendleri yakından takip ederek, tasarımları kişi ve kurumların isteğine göre oluşturuyor ve kuruma özel personel giyimi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

denizli-anjea-personel-giyimi-5

PERSONEL GİYİMİNDE MODA YARATILDIdenizli-anjea-personel-giyimi-ic-4
Personel giyimine ilişkin son derece çarpıcı bilgiler paylaşan Vildan Çaputçu, modacı kimliğini, personel giyimine de yansıtmanın, bu alanda da fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyor. Personel giyiminin, çok detaylı, çok titiz çalışma gerektiren bir alan olduğunu belirten Vildan Çaputçu, “Kurumun özelliğini, kişiliğini yansıtacak tasarımlar hazırlıyoruz. Burada öne çıkan iki önemli husus var. Birincisi hazırlanan kıyafetlerde kurum kimliğinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu çok önemli, kurum kültürü ile kurum renkleri ve logosuyla uyumlu olması gerekiyor hazırlanan tasarımların. İkinci önemli konu da şüphesiz personelin şıklığı ve rahatlığı. Bu nedenle çalışmalarımızda bu iki özellik üzerinde duruyoruz.


TİTİZ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEREKTİRİYOR

Çaputçu, kurumsal kimlik yaratan personel giyiminin hazırlanma evrelerini de şöyle anlattı:

“Anjea’da personel giyimi tasarımı aşama aşama ilerliyor. İlk görüşmenin ardından mutlaka firmaya ziyaret gerçekleştiriyor, yetkili kişiyle görüşüyor, firmanın tüm birimlerini geziyor, personel ile sohbet ediyorum. Firmanın farklı alanlarının fotoğraflarını çekiyor, oluşturulan konsepti anlamaya ve tasarımları da bunun ışığında oluşturmaya çalışıyorum. Firma ziyaretinin ardından çizim aşamasına geçiyorum. Kurum kimliğinin ince detaylarını gözden kaçırmadan, firmanın renklerini ve logosunu harmanlayarak tasarımları hazırlıyor ve kuruma sunuyorum. Bu aşama daha sürecin başı. Tasarımlar kabul gördükten sonra başlıyor asıl işimiz.”

denizli-anjea-personel-giyimi-2

TÜM PERSONELİN TEK TEK ÖLÇÜLERİ ALINIYOR
Personel giyiminde blok üretim yapmadıklarını, burada da kişiye özel hazırlıkların önemli olduğunu anlatan Çaputçu, “Tüm personelin tek tek ölçüleri alınıyor, gerektiğinde prova için de gidiliyor. Kaliteyi yansıtacak en uygun ürünleri, en kaliteli kumaşları kullanıyoruz. Kullandığımız tüm ürünleri de Denizlili üreticilerden alıyoruz. Çünkü Denizli, tekstilin en kalitelisini üretiyor. Hazırlanan kıyafetler kişilere tek tek teslim ediliyor, firma mutluluğu sağlanmadan da ayrılmıyoruz” dedi.

denizli-anjea-personel-giyimi--1

HER KURUMA FARKLI KONSEPT
Çalıştıkları her kuruma farklı bir konsept oluşturduklarını, bu nedenle de katalog çıkarmadıklarını belirten Vildan Çaputçu, “Tasarım, özellikle de kurumsal tasarım, farklı bir yaşamı da beraberinde getiriyor. Hazırlığa başlamadan önce yaptıklarınızın kurumun ruhuna uygun olması için o kurumu yaşamanız gerekiyor. O havayı solumanız, personelin nasıl çalıştığını, nasıl yaşadığını, gün içinde neler yaptığını bilmeniz gerekiyor. Dolayısıyla kurumu anlamanız gerekiyor” dedi.

denizli-anjea-personel-giyimi-3

REFERANSLARI ÇOK GÜÇLÜ
Kurumsal tasarım alanında hizmet vermeye başladıkları andan itibaren yoğun bir ilgi gördüklerini belirten Vildan Çaputçu, referanslarını da şöyle sıraladı:

“Pamukkale Üniversitesi, Denizli Özel Sağlık Hastanesi, Denizli Özel Cerrahi Hastanesi, Denizli Özel Tekden Hastanesi, Elazığ Whiteline Butik Otel, Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Meslek Lisesi, Serçin Tirelioğlu Estetik Merkezi, Tülay Akkol Diş Polikliniği, Dolphinmed Sağlık Polikliniği, İdol Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Merkezi, Seviye Okulları ve sayamadığım birçok kuruma hizmet verdik. Bu kurumlara, kurumsal kimliği yansıtan çok özel tasarımlar hazırladık” dedi.

Anjea Designer’s Store’a 0 (258) 213 43 10 numaralı iletişim hattı ve info@anjeads.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı