REKLAMI GEÇ

KOCASERT CEVİZ ÇIKTI!

KOCASERT CEVİZ ÇIKTI!

Alışılmışın ötesinde bir performans sergileyen DETKİB’in yeni patronu Kocasert, DENİB’e kesin gözüyle baktığı için şu ana kadar kartvizit bastırmadı. “DENİB yetmez” diyen Kocasert, Aydın ve Uşak’ın da Denizli’ye bağlanmasını istiyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2010 Cuma, 13:12

DEĞİŞİM BAŞLADI
Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Nisan ayında gerçekleştirdiği kongresinde yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna oturan ilk ihracatçı Süleyman Kocasert, değişim rüzgarlarını sürdürüyor. Bilindiği üzere daha önce sanayicilerin başkanlığını yürüttüğü DETKİB, Kocasert ile birlikte bayrağı üreticilerden alıp profesyonel bir ticaret erbabına verdi!

NEDEN YALNIZCA TEKSTİL VE KONFEKSİYON DEDİ?
Mermer, demir ve gıda gibi birçok farklı sektörde önemli ihracat kalemleri olan Denizli’de niçin yalnızca tekstil ve konfeksiyona yönelik bir birlik oldukları sorusuyla yola koyulan Kocasert ve ekibi ilk olarak DETKİB’i DENİB yapacak adımları attı. Konu önce TİM’e götürüldü. TİM’in patronları ikna edildi. TİM Konuyu Dış Ticaret Müsteşarlığı’na taşıdı. Konu TİM gibi ihracatın ülkedeki en önemli kurumundan gelince DTM hiç düşünmeden onaylama kararı aldı!

NASIL BİR YOL HARİTASI ÇİZDİ
Kocasert ve ekibi Hüseyin Memişoğlu’nun yılbaşında TİM’e taşıdığı değişim projesini ilk iş edindi. TİM’de yoğun bir kulis çalışması başlatan Denizlili ihracatçılar, başarı sağladı. Nihayi karar öncesi 19 Haziran’da Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Selma Aliye Kavaf’la görüşen DETKİB ekibi, iki bakanın da desteğini aldı. 28 Hizarn’da TİM Başkanı Büyükekşi, 29 Haziran’da ise Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yacı ve İhracat Genel Müdürü ile bir araya gelen Denizli ekibi, DENİB’in resmen onayını aldı. İş kararın resmi gazetede yayımlanmasına kaldı!

BUNUNLA DA YETİNMEDİ!
Kocasert bununla da yetinmeyip, şu an ihracat kapasiteleri nedeniyle birlik oluşturacak potansiyelde olmayan Aydın ve Uşak illerinin de Denizli’ye bağlanmasını istedi. Kocasert, konunun önce TİM içinde konuşulması gerektiği, onun onayı sonrası kararın çok rahatlıkla DTM tarafından onaylanacağı görüşünde. “Önce o illeri ikna etmek lazım” diyen Kocasert, neden olmasın diyor.

AYDIN VE UŞAK DENİZLİ’YE KATILIR MI?
Aydın ve Uşak illerinin ihracat işlemleri açısından Denizli’ye bağlanma kararına nasıl bakacakları merak konusu. Kocasert’e göre Uşak sorunsuz Denizli’ye bağlanır ki birçok firması Denizli üzerinden ihracat yapıyor. Ancak Aydın Uşak kadar kolay olmayacak. Çünkü genelde Aydın’ın iş dünyası bu tarz konularda yakın olduğu için İzmir’le çalışmayı tercih ediyor.

KARTVİZİT BASTIRMADI
DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, dönüşüme kesin gözüyle baktığından şu ana kadar kendisine ve yönetim kurulu üyelerine karvizit bastırmadı. DETKİB’in yeni hizmet binasının önündeki mermer bloğun üstünü de boş bıraktı. Kocasert, “Nasıl olsa isim değişikliği olacaktı. Birkaç ay beklemeyi sorun olarak görmedim. Şimdi yeni ismimizle kartviziti bastıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı