REKLAMI GEÇ

Mermer OSB’nin projesi değişti

Mermer OSB’nin projesi değişti

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Honaz’ın Kaklık mahallesi yakınlarında kurulması planlanan Mermer Organize Sanayi Bölgesi projesinin “Islah Organize Sanayi Bölgesi” olarak değiştirildiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2014 Çarşamba, 09:52

Vali Abdülkadir Demir, Denizli’deki mermer firmalarının sahip ve yöneticileri ile EymerMermercilik’te bir araya geldi. Toplantıya Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Maden ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol’da katıldı.

Toplantıda, sektör temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yol, elektrik, telefon, internet doğal gaz, Çek Kanunu, levhaların neden olduğu kirliliği gibi konular öne çıktı.

Talepleri dinleyen Vali Demir, ulaşım ve iletişim altyapısı konusunda ilgili birimlerle görüşüleceğini ve doğalgaz firmasının bölgede yatırım yaptığını, önümüzdeki yıl buraya doğalgazın verilebileceğini söyledi.

PROJEDE DEĞİŞİKLİK
Organize sanayi Bölgesi düzenlemesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Demir, Kaklık’taki Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin “Islah Organize Sanayi Bölgesi” şeklinde yeniden düzenlenmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Daha önce Kaklık’ta olan Mermer Organize Sanayi Bölgesi, uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen bir türlü uygulamaya geçirilememişti. Bunun üzerine yaklaşık bir ay önce acaba burası faaliyete geçirilebilir mi diye çalışmalar yapıldı. İnceleme sonunda buranın kısa vadede başarılamayacağı görüldü. Kısa vadede ne yapılabilir diye bir arayışa girilip çalışma başlattığımızda ise, aslında buranın Islah Organize Sanayi Bölgesi olabileceği anlaşıldı.

BİR YILDA HAZIR OLACAK
Bunun üzerine de hem Kaymakamımızın hem Belediye Başkanımızın Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdaki ziyaretlerinde, buranın Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak çok daha çabuk tüzel kişilik kazanabileceği anlaşılması üzerine bu yönde karar verildi. Gerçekten çok iyi bir takiple şu anda belirli bir noktaya gelindi. Gelinen nokta itibariyle şu anda 1.326 dönümlük bir alanda 18’inci madde uygulaması tamamlanmış, parselleri, yeşil alanları, yolları ve her şeyi belirlenmiş ve onarımları yapılmış vaziyette geçen hafta itibariyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Süreç içerisinde buranın devlet tahsisi şeklinde, daha sonra da tüzel kişilik kazandırılması ile ilgili noktaya gelindi. Aşağı yukarı bir seneyi bulmadan burada çok iyi bir çalışmayla Islah Organize Sanayi bölgesi oluşturulmuş olacak. 10 senedir uğraştığımız organize sanayi bölgelerimiz var ama burası bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde hazır hale gelecek.’’

Toplantıda bundan sonraki süreçle ilgili de bilgi veren Vali Demir, ‘‘Tüzel kişilik kazanılmasından sonra burada yönetim oluşturulacak ve alt yapı çalışmaları yapılacak. Halihazırda 20 tane firmamız faaliyette bulunduğu için, burası Islah Organize Sanayi Bölgesi statüsüne kavuşmuş olacak. Yapılacak altyapı çalışmaları ile ilgili de özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çok önemli kredileri var. İçme suyu, kanalizasyon ve iletişim altyapı problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Burada altyapı ve üstyapı hizmetlerin tamamının tamamlanması ve devreye girmesiyle birlikte bir an önce burada faaliyete başlamak isteyen firmalarla ilgili çalışmalar yapılacak” dedi.

Mevcut alanın genişletilebileceğini de belirten Demir, “1.326 dönümlük alanı 3 bin dönüme kadar çıkarabileceğimiz bir alan var. Her ihtimale karşı bu alanlarda Organize Sanayi Bölgesinin gelişim alanı olması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun çok zor ve önemli bir çalışma olduğunu biliyoruz. Devlet olarak bizim işimiz sizlerin işini kolaylaştırmak. İşlerinizi kolaylaştıracak, büyütecek, daha çok üretim ve daha çok ihracat yapmanızı sağlayacak çalışmalar bizim en önemli faaliyetimiz’’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı