REKLAMI GEÇ

Mermercinin “Engelli” isyanı

Mermercinin “Engelli” isyanı

Denizli’de mermer sektörünün önde gelen firmalarından Eyüpoğlu Mermer’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eyüpoğlu, mermerciliğin ağır ve tehlikeli bir iş kolu olduğunu ancak devletin engelli istihdamı için baskı yaptığını söyleyerek, “Ceza yemekten bıktık, yeni bir yasal düzenleme şart” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2014 Perşembe, 14:40

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Yasalara göre, 50 ve daha fazla işçi çalıştıran firmalar, personel sayısının yüzde 3’ü oranında engelli istihdam etmek zorunda. Engellilerin iş hayatına ve istihdama katılımı için uygulanan bu yasa, bazı sektör temsilcilerinin tepkisini çekti. Denizli’de mermer fabrikası sahibi Mehmet Eyüpoğlu, fabrikasında düzenlediği basın toplantısında “Ceza yemekten bıktık, engelli istihdamı ile ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılsın ya da İşsizlik Fonu’ndan engellilerin ihtiyaçları giderilsin” diye konuştu.

Fabrikasında 300 kişinin çalıştığını, dolayısıyla 9 engelliyi istihdam etmek zorunda kaldığını söyleyen Mehmet Eyüpoğlu, “Bizim işimiz tehlikeli ve ağır bir iş kolu. Sağlık Bakanlığı, engelliye raporu veriyor, ‘Bu kişiyi ağır ve tehlikeli işte çalıştıramazsınız’ diyor. Engelli de zaten mermer sektöründe çalışmak istemiyor. Çalışmak için gelenler de oturmak istiyor. Bu durumda iş disiplini bozuluyor. Şu anda fabrikamda 4 engelli çalışıyor, 5 kişi daha istihdam etmediğim için kişi başına her ay İŞ-KUR bin 903 TL ceza kesiyor. Ceza ödemekten bıktık, usandık. Bu soruna yeni bir formül bulmak gerekiyor. Devlet, yeni bir yasal düzenleme yapmalıdır. Mermer fabrikasında engelli nasıl çalışır?” dedi.

Yorumlar

ha ha haa   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 11:59

ceza mı yemiş??? küllen yalan!

Herkes Engelli Adayı   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 11:24

Haberin başlığı hiç hoş değil.”Mermercinin Engelli isyanı” Daha iyi bir başlık bulunamadımı? Tamam iş şartları ağır olabilir fakat çaycılık,temizlik,ayakçılık,sekreterlik ve muhasebecilik gibi işleride mi yaptıramazsınız? Bahane Bulmayın.Çözüm üretin

yağmur   -  Bağlantı 7 Kasım 2014, 09:00

Sayın işveren çok doğru söylüyorsunuz.. Fakat bu engelli vatandaşları illaki üretimde çalıştırmak zorunda değilsiniz ki? Mutfağa, çaycılığa,temizlikçiliğe bu gibi işlerde de değerlendirme yapabilirsiniz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı