REKLAMI GEÇ

Milli Piyangocuların şube isyanı

Milli Piyangocuların şube isyanı

Milli piyango bileti satarak geçimini sağlayan yüzlerce bayi, bilet alabilmek için sabahın erken saatlerinde Ziraat Bankası önünde beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, Denizli’ye Milli Piyango Genel Müdürlüğü şubesinin açılmasını istedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2016 Pazar, 18:21

Onları her köşe başında rastladığımız milli piyango satıcılarına bir dokunduk bir ah işittik. Bilet alabilmek için sabahın erken saatlerinde Ziraat Bankası önünde kuyruk oluşturduklarını ve istedikleri sayıda bilet alamadıklarından şikayet eden milli piyango bileti satıcıları, Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nün Denizli’ye şube açmasını istiyor.

ŞUBE AÇILSIN İSTİYORUZ
Ziraat Bankası’ndan bilet alamayan bazı satıcılar ise, kilometrelerce yol katlederek gittikleri Muğla ve Aydın’dan bilet getirdiklerini söylüyor. Her ayın 9, 19, 29’unda çekilişi gerçekleştirilen ve bugüne kadar çok sayıda kişiyi zengin eden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Denizli’de de bur şube açmasını isteyen satıcılar, “Aydın, Muğla bizden daha mı büyük bir il? Neden Denizli’de de şube açılmıyor” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Milli Piyango bayileri sorunlarını ifade etti, çözüm istedi.

yasar-gonullu-ic

YAŞAR GÖNÜLLÜ 35 YILLIK BAYİ
“Milli Piyango şubesinin gelmesini istiyoruz. Çünkü bilet almak için Ziraat Bankası önünde sabaha karşı 4’de arkadaşlarla kuyruk oluşturuyoruz. Bazen de sıra bize gelmeden biletler bitiyor. Yani orada bekleyişimizin sonucu olmuyor. Sabah gittiğimizde bazen ‘Akşam gelin’ diyorlar. Çok az bilet geliyor. Gelen biletlerde bize yetmiyor. Bilet kalmadığında Muğla, Aydın’a gitmek zorunda kalıyoruz. Birde yollarda geçiriyoruz zamanı ve kazandığımızın karı da yok oluyor. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Denizli’de bir şubesi olsa sıkıntımız da kalmaz, sorunlarımızda.”

yasar-agcabey-ic

YAŞAR AĞCABEY 57 YAŞINDA, 8 YILLIK BAYİ
“Buraya bir idare gelmesi bizim için iyi olur. Sıkıntılar yaşadığımızda iletiriz sorunumuz çözülebilir. Ziraat Bankasındaki memurlarında kendi işleri oldukları için çoğu zaman bize vakit harcayamıyorlar. Milli Piyango Genel Müdürlüğünün daha ilgili olmasını istiyoruz. Aydın, Muğla bizden büyük bir şehir değil ancak orda var. Denizli’de de olmasını istiyoruz.”

sehattin-kara-ic

SELAHATTİN KARA 66 YAŞINDA, 8 YILLIK BAYİ
“Sıkıntılarımıza çözüm olması için buraya bir şube istiyoruz. Bazen bilet kalmıyor ve il dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Kazandığımız ne kadar ki bir de il dışına çıktığımızda elimize bir şey geçmiyor. Birde her saat bilet alamıyoruz. Akşam belki de sabah veriyorlar. Bazen de bilet kalmıyor.”

ali-riza-sengul-ic

ALİ RIZA ŞENGÜL 66 YAŞINDA, 16 YILLIK BAYİ
“Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Denizli’de bir şube açmasını istiyoruz. Çünkü biletleri Ziraat Bankası’ndan temin ediyoruz. Bunun için sabah erken saatlerde orada olmamız gerekiyor. Bilet az olduğu için bazen bize sıra gelmedin bitiyor. Ayrıca banka 100’er şeklinde veriyor ve 500 lira ödüyoruz. Vatandaşlar ayrı deste almak istiyorlar, bu desteleri paylaştırmalarını istiyorum. Buna izin vermiyorlar. Bu yüzden biletlerimi çoğu kez kargo ile Aydın’dan getirttiriyorum. Burada bir şube olsa sorunlarımızı dile getirerek çözüm bulabiliriz.”

mehmet-ciplakoglu-ic

MEHMET ÇIPLAKOĞLU 55 YAŞINDA, 1 YILDIR BAYİ
“Buraya şube açılmasını istiyoruz. Buradaki biletçi arkadaşlarımızın tüm sorunu bu. Niye derseniz burada biletlerimizi Ziraat Bankasından alabiliyoruz. Onu da zor şartlarla alıyoruz. Arkadaşlar sabaha karşı 3-4 gibi sıraya giriyorlar. Biletleri alıyorlar. Geri kalan arkadaşlara bilet kalmıyor. Aydın’dan alabiliyoruz. İzmir’den getiriyoruz. O da tabi masraf oluyor. Bizim karlarımız düşük olduğu için il dışına gidince biz pek bir şey almış olmuyoruz. Biran önce sayın büyüklerimizden istirham ediyoruz buraya bir şube açılmasını. Şimdi ziraat bankasında görevli arkadaşımızın da başka görevleri olduğu için istediğimiz zamanlarda mutlaka almak istiyoruz ama onlara ellerinde olmayan sebeplerden dolayı maalesef alamıyoruz. Bu bizim için büyük bir sıkıntı onunu için buraya biran önce müdürlüğün açılmasını istiyoruz. Biz seyyar bayi olduğumuz için değişik yerlerden korsan bayiler var. Kanun boşluğundan arkadaşlarımız faydalanmışlar bayiler iptal edilmemiş. Daha düne kadar Sosyal Güvenlik destek primleri kesiliyordu. Ama bu ay itibari ile kalktı. Bizim derneklerimiz var oraya da aidatlarımızı da yatırıyoruz. Korsan arkadaşlar bunlarda olmadığı için eşit şekilde olması bizim için iyi olmuyor. Tabi hepimiz ekmek davasındayız. Emekli olduk ancak çocuklarımızın geleceği için hepimiz çalışıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı