REKLAMI GEÇ

MUCİT İŞADAMININ İCATLARI!

Funika’nın, yurt içi ve dışında satışa sunduğu Püfür, Püfüre, Fokur, Isıngaç, Sarmala Dola, Çifte Delik, Grup Çalışması ve son olarak piyasaya sürdüğü Menopoz pijaması gibi birbirinden ilginç isimli icat ürünleri “FUNİKA evgiyimi” markasında patlamaya yol açtı. Denizlihaber, bu ilginç ürün yelpazeleriyle gündeme gelen FUNİKA’yı mercek altına aldı

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Funika Holding’in ev giyiminde iddialı markası “FUNİKA evgiyimi” yükseliş grafiğini sürdürüyor. Firma yılsonunda mağaza sayısını 8’e yükseltecek. Şu an mağazaların dışında 202 ayrı satış noktasında beğeniye sunulan “FUNİKA evgiyimi” ürünlerinin yıl sonu toplam ciro hedefi ise 2 milyon dolar.

Ev giyiminde ortaya konulan markanın bu kadar kısa sürede bu denli satış rakamlarına ulaşmasının altında ise, marka altında piyasaya sürülen ürünlerin isimleri ve bu ürünlere ismini veren farklı bir icatları. “FUNİKA evgiyimi” markasının altında piyasaya sürülen ürünlerin hiçbiri piyasadaki rakiplerine benzemiyor.

Püfür ile Püfüre’ye yeni kardeş Fokur

Marka altında piyasaya sürülen Püfür ve Püfüre, yazın serin tutan ev kıyafetleri. Markanın bir başka ürünü ise Fokur. Fokur, özellikle kış aylarında tercih edilmesi gereken vücut ısısını bir seviye tutan ev giysisi.

“Isıngaç” ısıtıyor “Grup Çalışması” yakınlaştırıyor

Markanın giysilerin dışında piyasaya sunulan diğer ürünlerine gelince; Isıngaç, soğuk kış akşamları altına girip televizyon izleyebileceğiniz bir battaniye. Sarmala Dola ise evde bayanların rahatlıkla üzerine alabileceği bir şal. Markanın bir başka ürünü ise, “Çift Delikli” isimli, çok fonksiyonlu bir havlu. Üzerindeki delikleri sayesinde hem havlu, hem de bornoz olarak kullanılabilen “Çifte Delikli”, ABD’nin en büyük katalog satıcılarından biri olan Hammer Slember’ın en gözde ürünlerinden biri. Havlu aynı zamanda DELTA havayoluna ait uçaklarda satılıyor. Markanın bir diğer ürünü ise Grup Çalışması. Biraz fantastik ve romantik bir tasarımla ortaya konulan Grup Çalışması, iki kişilik banyo havlusu. Birlikte banyo yapmayı tercih eden çiftlerin, banyodan birlikte çıkmaları için kullanabilecekleri farklı bir ürün.

Ve Menopozu da çıktı

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, son icadı menopozu dün hafta tanıttı. Sözkesen, Türkiye’de 40 yaşın üzerindeki her dört kadından birinin menopoz döneminde bulunduğunu ve üretilen ‘Menopoz Pijaması’ ile menopozla birlikte ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılacağını belirtti. Pijamanın, terlemeye engelleyerek kişiyi zinde tuttuğunu ve vücut sıcaklığını dengelediğini söyleyen Sözkesen, eşinin menopoz sorunundan yola çıkarak böyle bir ürün oluşturma karar verdiklerini belirtti. Perakende fiyatı 80-90 YTL olarak belirlenen pijamalar, şimdilik sadece İzmir ve Denizli’de müşterilerle buluşacak.

 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek müşterilerine her türlü alışveriş kolaylığını sunmayı ilke edinen FUNIKA Ev Giyimi, oluşturduğu “bazaar.funika.com.tr” sitesiyle müşterilerine 24 saat kesintisiz alışveriş hizmeti sağlamaya başladı.

 

İkinci marka UFO uçmaya hazırlanıyor

Funika’nın ikinci markası UFO emekleme döneminde. Bebek ve çocuklara yönelik hazır giyim ve ev tekstil ürünlerinden oluşan UFO yurt içinde 0-6 yaş grubuna hitap eden Türkiye’nin en büyük bebek marketlerinden Dastini’nin 35 şubesi ile Boyner ve YKM’lerde satışa sunuldu.

 
Ar-Ge’ye 1 milyon Dolar
Küresel rekabetin ön plana çıktığı dünyada ayakta kalabilmenin en önemli yollardan birinin, yenilikçi ürünlerle farklı çalışmalara imza atmak olduğunu söyleyen Nuri Sözkesen, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkenin, Ar-Ge faaliyetlerine son derece önem verdiğine dikkat çekti. Sözkesen, “ Biz Funika olarak Ar-Ge çalışmalarına, sadece 2007’de 1 milyon Dolar harcadık” diye konuştu.
 
 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı