REKLAMI GEÇ

Nisan ihracatı 203 milyon dolar

Nisan ihracatı 203 milyon dolar

  Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ilden yapılan ihracatın aylık bazda bir kez daha 200 milyon doların üzerine çıktığını ve Nisan ayı ihracatının 203 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 16:56

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Nisan ayı ihracatınıngeçen yılın aynı ayına göre yüzde 26’lık artış oranı ile 203 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, yılın ilk dört ayındaki ihracatın ise 777 milyon dolara ulaştığını, 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 17 artış kaydedildiğini bildirdi.

TİM VERİLERİ FARKLI

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Denizli merkezli firmaların Nisan ayındaki ihracatının 20 oranında artış göstererek 294 milyon dolara ulaştığını ifade eden Kocasert, Ocak-Nisan dönemindeki ihracatında yüzde 12 artışla 1 milyar 91 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Denizli’nin ihracatta 2013 yılında yakaladığı trendin devam ettiğini kaydeden Kocasert,“DENİB rakamlarındaki ve Denizli toplam ihracat performansındaki artış oranları, ülke genelinin ihracat artış oranının üstünde seyretmeye devam ediyor. Denizli ihracatını en fazla artıran 10 il arasında, en yüksek artış oranını yakalayan 3. il oldu” dedi

MBİHRACATI DA GÖZETMELİ

Önceliği fiyat istikrarı olan Merkez Bankası’nın politikalarını belirlerken dış ticareti de gözetmesini isteyen Kocasert, “Türkiye’deki risk algısı azalmaya başladı. Sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranlarındaki güncel göstergeler olumlu seyrediyor. İşsizlik oranlarında da azalma var. Böyle bir ortamda Merkez Bankası’nın faiz oranlarını gözden geçirmesini umut ediyoruz. Bu sene ihracatın bu denli olumlu gitmesinde kurlardaki rekabetçi düzeyin de önemli katkısının olduğunun altını çizmek gerek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı