REKLAMI GEÇ

OSB ve MMO’dan işçi sağlığı ve iş güvenliği paneli

OSB ve MMO’dan işçi sağlığı ve iş güvenliği paneli

Denizli Organize Sanayi Bölgesi ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle “İşçi sağlığı ve iş güvenliği” konulu panel gerçekleştirildi. Konuşmacılar, işçi sağlığının korunmasına yönelik alınması gereken önlemleri anlattı, işverenin sorumluluklarını hatırlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 15:46

Denizli Organize Sanayi Bölgesi ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle “İşçi sağlığı ve iş güvenliği” konulu panel gerçekleştirildi. OSB’de düzenlenen panelin moderatörlüğünü Makine Mühendisi ve A sınıfı İG uzmanı Ali Sarıhan yaptı. Panele konuşmacı olarak Makine Mühendisi ve A sınıfı İG uzmanları Bedri Tekin ile Mustafa Yazıcı katıldı.

Makine Mühendisi ve A sınıfı İG Uzmanı Bedri Tekin, 2014 yılı SGK istatistiklerine göre Türkiye genelinde 1.626, Denizli de ise 17 ölümlü iş kazasının meydana geldiğini belirtti.

Ülkemizde meslek hastalıklarının tespitinin doğru bir şekilde yapılamadığını belirten Tekin, iş güvenliğinin ulvi bir çalışma alanı olduğunu kaydetti. Uzmanların birincil görevinin rehberlik olduğunu anlatan Tekin, “İş yerlerinde tehlikelerin kaynağında önlenmesi gerekiyor. Kurallara uyulmaması halinde daha etkin önlemler alınması zorunlu. İşveren tarafından iş yerinin her bölümünün etkin bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Kendi iş kollarında yapılan mesleki eğitim önemli. Bunun yapılmaması halinde kişi başı 500 lira ceza uygulanıyor. 3 yıl içinde ölümlü iş kazası meydana gelmeyen işyerleri için ise özel teşvikler bulunuyor” dedi.

YÜKSEKTEN DÜŞMELERE DİKKAT!
Makine Mühendisi ve A sınıfı İG uzmanı Mustafa Yazıcı ise, yüksekten düşmelere ilişkin sunum yaptı. Seviye farkı olan her zemindeki düşmenin yüksekten düşme sayıldığını belirten Yazıcı, düşmekte olan bir işçinin 78 metreden yere 4 saniyede ulaştığını anlattı.

Yazıcı, “Acil durum planlarına yüksekten düşme modülünün de eklenmesi gerekiyor. Binalarda yüksekten düşmeyi önleyici korkuluklar ile ikaz şeritlerinin karıştırılmaması şart. Yüksekte çalışan işçilerin mutlaka güvenlik önlemi olarak yaşam halatı kullanması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcıların güvenlik önlemlerine ve değişin yönetmelikle ilişkin soruları yanıtlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı