REKLAMI GEÇ

Pamuk için TOBByekün seferberlik çağrısı

Pamuk için TOBByekün seferberlik çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimi, Denizli’de işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, tekstilcinin en önemli hammaddesi olan pamuğu bulmakta zorlandığını belirterek, “Türkiye’de kelek tarlasına dönüştürülen alanların yeniden pamuk ekimine açılması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği topyekun bir strateji geliştirmelidir” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2014 Salı, 11:42

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyasından temsilcilerle birlikte Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ndeki Colossae Otel’de bir araya geldi.

denizli-tobb-rifat-hisarciklioglu-dso-mujdat-kececi-pamuk-icin-seferberlik-ic-4 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile ilçe oda başkanları ile bürokratlar ve işadamları katıldı.

PAMUK STRATEJİK ÜRÜN İLAN EDİLMELİ
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci toplantının açış konuşmasında TOBB yönetimine çağrıda bulundu.
Türkiye’nin ve bölgenin önemli sorunlarının başında üretimde kazanılan paraların arsa ve inşaata yatırılmasının geldiğini, iş dünyasının arsa ve inşaattan para kazanma gayesi içerisinde olduğunu belirten Keçeci, “2023 vizyonuna ulaşılması için mutlak surette yatırıma önem verilmesi gerekir” dedi.

denizli-tobb-rifat-hisarciklioglu-dso-mujdat-kececi-pamuk-icin-seferberlik-ic-3

Konuşmasında tekstil sektörünün sorunlarına da değinen Keçeci, “Türkiye bugün, en önemli ihracatı tekstille yapıyor ve en büyük istihdamı tekstille sağlıyorsa, pamuk üretimini artırmak zorundadır. Başta bölgemiz en iyi pamuğu üretmekte iken bugün pamuk tarlalarımızda ya kelek yetişiyor ya da nar bahçesi haline geldi. Dolayısıyla Türkiye’nin bu kadar önemli bir sektörünün hammaddesinin pamuk olduğu bir ortamda bize düşen görev Türkiye’de ideal pamuk alanlarını yeniden pamuk ekimine dönüştürmek olmalı. Bu konuda Türkiye’nin topyekun bir strateji geliştirmesi ve pamuğu mutlak surette stratejik ürün ilan etmesi ve bununla ilgili stratejik plan yapması gerekir. Türkiye tekstili bırakmayacaksa eğer Türkiye hala en büyük istihdamı, en büyük ihracatı tekstilden bekliyorsa pamuğu mutlaka kullanmak zorundadır” diye konuştu.

denizli-tobb-rifat-hisarciklioglu-dso-mujdat-kececi-pamuk-icin-seferberlik-ic-2

“200 ÜLKEYE 14 BİN ÜRÜN İHRAÇ EDİYORUZ”
Toplantıda, TOBB yönetim kurulu üyelerine Denizli İhracatı hakkında bilgi veren Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Bugün ülkemizden; gıdadan turizme, inşaattan otomotive, tekstilden elektroniğe kadar uzanan geniş bir sektör yelpazesinde uluslararası düzeyde rekabet edebilen, gelişme düzeyi yüksek, 14 bin ürünümüz 200’ün üzerinde ülkeye ihraç edilmektedir. Denizli olarak biz de 190 bin kişilik istihdamla yaklaşık 2 bine yakın ürünü, 174 ülkeye, yıllık yaklaşık 3 milyar 500 milyon dolar ihraç ediyoruz. Tüm şartları zorlayarak, ülkemizin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine sizlerin de desteğiyle Denizli olarak 15 milyar dolar ihracatla katkı sağlamanın azim ve çabası içindeyiz” dedi.

denizli-tobb-rifat-hisarciklioglu-dso-mujdat-kececi-pamuk-icin-seferberlik-ic-1

DENİZLİ’NİN ÜÇ SORUNU
Ekonomi büyüdükçe ticaret geliştikçe sıkıntıların da artacağını dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bugün Türkiye’nin ve Denizli’nin en önemli sorunlarının başında tahsilatta zorlanma geliyor. Bu Türkiye’nin ortak sıkıntısı. Ancak Denizli’nin önemli üç sorunu var. Bunlardan biri Aydın-Denizli-Antalya Karayoludur. Bu hem sanayi, hem ticaret hem de turizm için çok önemli. Alt yapı olmadan gelişme olmaz. İkinci sorun ise Havaalanı. Bugün Çardak Havaalanı Denizli’ye 65 kilometre uzaklıktadır. Hiç trafik yokken bile siz turist getirmekte zorlanırsınız. ‘Şehir merkezinde havaalanı olur mu?’ derler. Bugün dünyanın en gelişmiş şehrine gidin havaalanı şehir merkezindedir. Hiç korkmayın. Üçüncü sorun ise demiryolu. Burada ürettiğiniz ürünleri hızla limana ulaştıracak demiryoluna ihtiyaç var” dedi.

“TÜRKİYE REFORM YAPMAYI UNUTTU”
Son 6 yıldır Türkiye’nin reform yapmayı unuttuğunu vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’de açılan yeni şirket sayısı yılın ilk 11 ayında, önceki yıla göre yüzde 18, Denizli’de ise, yüzde 27 artış var. Türkiye’de protesto olan senetlerin tutarı, geçen yıla göre yüzde 9 artış, Denizli’de ise, yüzde 4 oranında. Denizli’nin 300 kilometre çevresi içerisinde ekonomik büyüklük 202 milyar TL. Daha gidecek çok yolu var ve önü açık bir kent Denizli. Türkiye’de kadın ve genç girişimci sayısı artmaya başladı. Kadın girişimci sayısındaki artış son 1 yılda erkeklerden fazla. Kadın ve genç girişimci sayısı artmalıdır. Türkiye, her şeyiyle, sistemini yeniden inşa etmesi lazım. Haziran’daki seçimleri geçirdiğimizde 4 yıl seçim yok. Sistem değişikliği ve yapısal reformlar için büyük bir avantaj bu. Yapısal reforma odaklanmalıyız, Haziran seçimlerinden sonra. 6 yıldır Türkiye reform yapmayı unuttu. Birbirimizin içinde ayrışmaya başladık. Denizli’nin yaptığı gibi ortak akılda birleşeceğiz. Farklılıklarımız zenginliğimiz. Bunu ülkenin zenginleşmesi için kullanmalıyız. Ne olur herkes birbirini sevsin. Sevgi ön plana çıksın. Türkiye olarak birbirimizi sevmek zorundayız. Ortak akılda buluşalım. Başbakan açıkladı, Türkiye’yi 2.5 kat daha büyüteceğiz, hedef budur. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireriz ama bu bile yeterli değil. 16 imparatorluk kurmuş bir milletiz. Bize yakışan Türkiye’yi dünyanın en büyük 1+0 ekonomisi arasına sokmak, ama bizden sonraki nesil Türkiye’yi dünyada bir numara yapacaktır.”

denizli-tobb-rifat-hisarciklioglu-dso-mujdat-kececi-pamuk-icin-seferberlik-ic
24 DERSLİKLİ OKUL PROTOKOLÜ
Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, TOBB’nin Denizli’ye yaptıracağı ve 6 milyon 500 bin TL’ye mal olacak 24 derslikli Meslek Lisesi’nin protokolünü Vali Şükrü Kocatepe ile birlikte imzaladı. Valilik okulun yapılacağı alanı belirledikten sonra temel atılacak. Daha sonra TOBB yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Yorumlar

ibo   -  Bağlantı 23 Aralık 2014, 13:47

bi bunlar var yaşayan denizlide başka çiftci köylü tarımla ugraşan kimse yok tutturdular 2nci hava alanı oto yol bunların istegi olacak diye KAÇ DÖNÜM VERİMLİ PAMUK ARAZİSİ VE BAG YERLERİ GİDECEK HİÇ BU ÇİFTCİYİ DÜŞÜNMÜYORLAR varsa yoksa kendileri!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı