REKLAMI GEÇ

PAÜ’de ekonomiye Türkçe bakış

PAÜ’de ekonomiye Türkçe bakış

Pamukkale Üniversitesi farklı bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. “Türk Ekonomisi Üzerine” adıyla gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök, Türkiye ekonomisinin entelektüel, kurumsal ve teknolojik anlamda üçüz açık sorunu olduğunu, bunların da ancak bilgiye açık ve bilgiye egemen gençler tarafından ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2017 Çarşamba, 09:26

Pamukkale Üniversitesi Türkçe Bakış Topluluğu’nun düzenlediği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök’ün konuşmacı olarak katıldığı, “Türk Ekonomisi Üzerine” söyleşisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Söyleşiye, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Organ, Türkçe Bakış Topluluğu Danışman ve PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu, “Türkçe Bakış”ın Türk dünyasında iki metaforik anlamı olan “Kartal Bakışı” ve “Kurt Bakışı”nın önemine değindi.

Eroğlu, “Türkçe Bakış, hem bir kartal bakışı hem de bir kurt bakışı olarak görülmektedir. Günümüzde bu bakışın en önemli karşılığı stratejik bakıştır. Son derece ileri görüşlü rasyonel akıllıca düşünülmüş, ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiği konusunda isabetli bir karar vermek adına bakışın arka planını oluşturmaktadır” dedi.

Konuşmasında ayrıca uluslararası ilişkilerde ‘Türkçe Konuşmak’ kavramının tanımına değinen Prof. Dr. Eroğlu, tarihte batı ile olan diplomasiye bu terimi kazandıran en önemli olayın ‘Kurtuluş Savaşı’ olduğunu belirtti. ‘Türkçe Konuşmak’ kavramına önemli bir örnek olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan olarak başlattığı Kurtuluş Savaşı ile kazanılan zaferin diplomatik dilde ‘Türkçe konuşmak’ olduğuna değinerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından, söyleşinin konuk konuşmacısı Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök, Türkiye’nin iktisadi kalkınma sürecindeki sorunlarına yönelik sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişmekte olan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kök, Türkiye’nin ekonomisinin entelektüel, kurumsal ve teknolojik anlamda üçüz açık sorunu olduğunu kaydetti.

Bu üçüz sorunun aşılması ile Türkiye ekonomisinin diğer ekonomik refaha ulaşmış devletler konumuna geleceğini anlatan Kök, bilgiye egemen ve bilgiyi işleyen insan yetiştirmenin bu sorunların aşılmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Söyleşi, Prof. Dr. Recep Kök öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı