REKLAMI GEÇ

Pi Design’den Marla’ya sihirli dokunuş

Pi Design’den Marla’ya sihirli dokunuş

Denizli cemiyet hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alan Marla Restaurant ve Bistro, çok özel mekanların yaratıcısı Pi Design’in başarılı ekibi tarafından yeniden yaratıldı. Bir yıl önce başlayan yenilenme süreci, Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez’in sihirli dokunuşlarıyla yeni bir soluk kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2016 Salı, 08:30

denizli-pi-design-marla-restaurant-2937

Denizli’de bir çok gözde mekanda imzası olan Pi Design’in yaratıcı ortakları Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez ile son eserleri Marla Restaurant ve Bistro üzerine konuştuk. Kuruldukları andan itibaren farlı projelere imza atan ve tam anlamıyla yaşayan özgün mekanlar tasarlayan Bayrakçı ve Dönmez ile Marla projesi özelindeki planlarını, nasıl hayata geçirdiklerini ve gelinen aşamayı değerlendirdik. Bu keyifli sohbetin ana teması olan Marla Restaurant ve Bistro’da ortaya çıkan şaheseri ise Erkan Önder Görüntü Danışmanlık fotoğrafladı.

“ÇOK BOYUTLU BİR YAPI OLMASI GEREKİYORDU”
Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez, öncelikle hedef kitlenin ihtiyaçlarına yoğunlaşarak projeyi ele aldıklarını ifade etti. Mekanın restaurant, toplantı, düğün gibi farklı aktivitelere olanak verecek çok boyutlu bir yapısı olması gerekliliği üzerinden yola çıktıklarını dile getiren Dönmez, “Zamansız, şık, kaliteli ve ferah bir atmosfer yaratarak mekanın ‘mutlu’ etmeye odaklı yapısının altını çizmeye çalıştık. Parisian stilinin romantik stil kodlarını, vizon, ekru, gri ve çelik mavi renklerini kullanarak antik ayna, mermer, keten ve ahşap malzemeleri ile bir araya getirdik” dedi.

denizli-pi-design-marla-restaurant-0521

“MERMER BİZİM PROJELERİMİZDE ÖNEMLİ YER TUTUYOR”
Mermerin hem Denizli, hem de ülke için çok değerli ve doğal bir hammadde olduğunu dile getiren Pi Design, “Mermeri projelerimizde bir şekilde kullanmayı çok seviyoruz. Özellikle üzerine tasarım katma değeri katılan mermerin kullanımını sektörün gelişimi için de önemsiyoruz. Bu projede de tasarladığımız desenleri mermer üzerine el yapımı ile işleterek salonda kocaman bir vintage halı görünümü yarattık. Her bir parça mermer doğasından gelen farklı renk ve damar yapısı ile üzerine işlenen deseni bambaşka yansıttı, dolayısı ile her parça tek ve eşsiz göründü. Mekanın giriş holünde özel kesim desenli mermerleri kullandık. Bahçe barı yine özel bir işçilik ile ışık geçirilebilir bir hal alan beyaz mermerden imal edildi. Mekanın giriş dış cephesini ise 3 boyutlu görünen traverten ile kapladık” değerlendirmesi yaptı.

denizli-pi-design-marla-restaurant-2894

Pi Design’ın yaratıcı ortakları Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez, Marla Restaurant ve Bistro’ya yaptıkları sihirli dokunuşları ve ortaya çıkan eseri şöyle anlattı:

“ANTİK AYNA ÜZERİNE DAMASK DESEN İŞLENDİ”
Duvarlarda damask desenli eskitme duvar kağıtları ile ahşap çıtaları kombinledik. Mekanda fazla göze çarpan kolonları aynı deseni antik ayna üzerine özel bir yöntemle işleterek kapladık, bu şekilde hem mekana derinlik kattık hem de kolonların özel bir şekilde yok gibi görünmesini sağladık.

“AYDINLATMA PROJENİN GÖRSELLİĞİNİ DESTEKLEMELİ”
Gizli ışık bantları ve antik aynadan tasarlanan aplik ve avizeler ile mekanın ister loş, ister aydınlık farklı kullanımlara cevap verebilmesini istedik.

denizli-pi-design-marla-restaurant-3009
“SONSUZLUK KORİDORU”
Mekanın girişinde sonsuz mutluluk koridoru adını verdiğimiz bir geçiş var. Bu alanda paralel konumlanan 2 ayna arasında yansımanız sonsuza gidiyor. Bu tünelden geçen evlenecek çiftlerin mutluluğu da görüntüleri gibi sonsuz olsun hikayesi ile tasarlandı.
denizli-pi-design-marla-restaurant-2904
“KURUMSAL KİMLİK TASARIMLA BÜTÜNLEŞMELİYDİ”
Mekanın kurumsal kimlik ve logosunu da ruhuna uygun hale gelecek şekilde yeniden tasarladık. Gri ve çelik mavi tonlarının kullanıldığı, yine bir içinde romantizmi yansıtan bir tasarım yaptık. Restaurant içerisinde ve girişte corian malzeme ile markalama yaparak yeni logomuzu konumlandırmış olduk. Yeni kurumsalı personel kıyafetinden masa örtülerine kadar adapte ettik.

denizli-pi-design-marla-restaurant-2970

“MEKAN SAHİBİNİN GÜVENİ VE DESTEĞİ”
Mekan sahibi sevgili Ramazan Bey’in her anlamda yüzde 100 güveni ve desteği tasarımın çok daha keyifli ve sınırlandırılmaksızın ortaya çıkmasını sağladı. ‘‘Kızlar siz ne diyorsanız o’’şeklinde destek veren bir müşteriden başka ne ister ki bir tasarımcı. Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi iletmiş olalım.

“SENKRONİZE BİR ORKESTRA GİBİYDİK”
Elbette bu bir ekip işi, proje sürecinde elektrikçisinden, asma tavancısına, mobilyacısından, mermercisine ve aynacısına kadar uyumlu ve senkronize bir orkestra ile çalıştık. Hepsinin ellerine sağlık. Emsallerine göre çok daha kısa bir sürede çok iş yaptık. Tabii bu süreçte bize hem tahammül gösteren, hem de güzel güzel besleyen Marla çalışanları da bir alkışı hakkediyor.

Tasarladığımız alana dokunuşları ile ruh katan, çiçek seçiminden aksesuarlarına kadar tasarımımıza uygun objeler ile son dokunuşlarını yapan Shara, Pınar ve Gülbin Hanım’a da güven ve desteklerinden dolayı çok teşekkürler.

“BİSTRO’DA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA ÇOK ÖZEL”
Marla Restaurant’ta yürüttükleri çalışmada ortaya koydukları başarı ve misafirlerinden gelen olumlu geri denizli-pi-design-marla-restaurant-2908dönüşlerden sonra Bistro bölümünü de yenilemeye karar veren Ramazan Çatalok hiç tereddüt etmeden Pi Design’in, kapısını bir kez daha çaldı.

Club bölümünün bambaşka bir dünya olduğunu belirten Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez, sahne performanslarının öne çıktığı bu alanda hem stil sahibi ve özgün, hem de iddialı tasarımı 1 ay gibi kısa bir sürede uyguladı.

Siyah-beyaz ve altın renklerinin hakim olduğu tasarımı ışık boyaması ile fuşya, neon sarı gibi garnitür renklerle hareketlendiren ekip, zeminde yine mermer malzemeyi bu kez balıksırtı döşeme ve ahşap ile geçişli uyguladı. Duvarlarda özel efektli bir İtalyan boya tercih eden Pi Design, germe tavanlarda kullanılan sistemi duvarda, altın tonlarından oluşan taş oyma sütun görseli ile hazırlayarak mekana gizemli bir hava kattı. Oniks mermeri ile bar yüzeyini ışık geçiren ve odak yaratan bir hale dönüştüren Bayrakçı ve Dönmez, şeffaf pleksiden oluşan raflarda şişeler adeta havada duruyormuş hissi yarattı.

denizli-pi-design-marla-restaurant-3039

Renk değiştiren ledler ile donatılan sahne zemininde corian malzeme ile üretilen desen uygulaması mekanın farklı konseptlerde farklı görünüme sahip olmasını sağladı. Club alanlarının vazgeçilmezi ayna, tavanda ve özel kesimleri ile duvarlarda farklı bir stilde kullanılarak, hem derinlik hem de farklı ışık kırılımları elde edildi.
denizli-pi-design-marla-restaurant-3050
Club girişinde ise mekana imzasını atan üç boyutlu dragon motifli eskitme gold renkli kapı ile sihirli bir geçiş imkanı sağlandı. Pınar Bayrakçı ve İpek Özmen Dönmez’in ortaya çıkardığı şaheser, Marla Bistro misafirlerine farklı bir tecrübe sundu.

denizli-pi-design-marla-restaurant-3082

Marla ve Pi Design’in iş birliği önümüzdeki dönem yeni projeler ile devam edecek gibi görünüyor.

“Pİ DESİGN’İN PROJELERİ MARLA İLE SINIRLI DEĞİL”
Pi Design’ın elinden çıkan projeler tabii ki sadece Marla ile sınırlı değil. My soho, woops, le mariposse gibi çok konuşulan popüler mekanlara imza atan ekip, Denizli ve Londra’da perakende mağazacılık, fuar standları, ofis ve konut tasarımlarının yanı sıra hastanede, otel projeleri ile de fark yaratıyor. Gerek kişiler, gerek kurumlar için marka ve kurumsal kimlik danışmanlığı da yapan Pi Design şu sıralar uluslararası çapta bilinen çok önemli bir marka ile iş birliği içinde. Pi Design, çok yakında bu işbirliğinin de müjdesini vermeye hazırlanıyor.

Pİ DESİGN’I TAKİP İÇİN:
denizli-pi-design-marla-restaurant-facebook
denizli-pi-design-marla-restaurant-instagram

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı