REKLAMI GEÇ

Ramazan ile birlikte et fiyatları yine zamlandı

Ramazan ile birlikte et fiyatları yine zamlandı

Son dönemde Ramazan ayı ile birlikte başlayan ve Kurban Bayramı’na doğru daha da artan canlı hayvan ve et fiyatlarında bu yıl da aynı film vizyona girdi. Ramazan ayıyla birlikte et fiyatları yükselişe geçti. Kasaplar, zammın gerekçesini “kesilecek hayvan kalmadı” sözleriyle açıklarken, KÖY-KOOP Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol ise bunun doğru olmadığını, fiyat artışının az kesim yapılmasından kaynaklandığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2014 Cuma, 08:00

Ramazan ayının başlamasıyla et fiyatlarında artış oldu. Zamdan etkilenen vatandaşlar kırmızı et tüketiminden biraz daha uzaklaşırken, kasaplar fiyat artışını “kesilecek hayvan kalmadı” diyerek savundu.

SÖYLENTİ FİYATLARI ARTIRIYOR
KÖY-KOOP Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol ise,et zammının asılsız olarak yayılan “kesilecek hayvan kalmadı” haberlerinden kaynaklandığını,bu nedenle kasapların hayvan kesimini az yaptığını ve et fiyatlarının doğal olarak arttığını belirtti.

Hükümetin “Bu sene hayvan ithal etmeyeceğiz” açıklamasının ardından Ramazan ayını da fırsat bilenlerin piyasanın tansiyonunu artırdığını ifade ederek,“Son 10 günde ete 3 ile 5 lira arasında zam yapıldı. Bu da bazı kişilerin ‘hayvan yok’ demesiyle yayılan bir hareket oldu. Kasap esnafı, hayvan yok duyumunu alınca kesim yapmak istemiyor. Şunu söyleyebilirim, hayvan sıkıntımız yok. Fiyat artışı da psikolojik bir hareket” dedi.

ESK VE KASAPLAR ARASINDAKİ FARK
Bu arada, kasap reyonları ile Et ve Süt Kurumu (ESK) Mağazası’ndaki et fiyatlarında da farklılıklar göze çarpıyor. Yaptığımız karşılaştırmaya göre, ESK Mağazası’ndaki et fiyatları piyasaya göre daha ucuz. Örneğin dana kuşbaşı etin kilosu ESK’te 24 lira 85 kuruştan satışa sunulurken, kasaptaki fiyatı 30 liraya yükseliyor.

Kuzu gerdanın ESK’teki fiyatı 19 lira 20 kuruş iken, kasaplarda 25 liradan satılıyor. Kuzu butun fiyatı da ESK’te 25 lira 30 kuruş, kasaplarda 27 lira. Dana kıyma ise ESK’te 20, kasaplarda 22 liradan satışa sunuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı