REKLAMI GEÇ

RAMAZAN PİDESİ 1 LİRA 20 KURUŞ

RAMAZAN PİDESİ 1 LİRA 20 KURUŞ

Denizli’de Ramazan pidesinin fiyatı 1 Lira 20 Kuruş olarak açıklandı. Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Ege’nin en düşük fiyatı bizde” dedi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2014 Cuma, 15:48

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesinin fiyatı nihayet belirlendi. Denizli Fırıncılar Odası’nın önce üyeleri ile yaptığı görüşmelerin ardından, piyasa koşulları, maliyetler de göz önüne alınarak belirlediği fiyatta Esnaf Odaları Birliği 5 kuruş daha indirim yaptı. Fırıncılar Odası’nın 1 lira 25 kuruş olarak belirlediği pide fiyatında son sözü söyleyen Denizli Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu, 1 Lira 20 kuruşta karar kıldı.

KARADABAN: SONUNA KADAR DİRENDİK
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizli’de belirlenen pide fiyatını Ege Bölgesi’ndeki en düşük fiyat olduğuna dikkat çekti. Kadaraban, “Üç yıl önce 350 gram ramazan pidesini 1 liradan sattık. Daha sonraki süreçte fiyatı değiştirmedik, gramajı 50 gram aşağı çektik. Ramazan pidesinin fiyatına zam yapmamak için sonuna kadar direndik. Yine de asgari ölçülerde zam yaptık” dedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİZ”
Ramazan pidesinin bir ramazan geleneği olduğunu hatırlatan Başkan Karadaban, “Daha düşük fiyat talep edebilirdik. Fakat bu durumda pidenin kalitesinin düşeceğini biliyoruz. Ramazan pidesi bir gelenektir. Kalitesi mutlaka iyi olmalıdır. Fırınlar ramazan döneminde fazladan mesai ücreti ödüyor. Un fiyatları ve diğer maliyetler sürekli yükselişte. Buna karşın hem kaliteyi korumak hem de fiyatı uygun ölçülerde tutmak istedik. Bunu da başardık kanısındayız. Fiyat belirlerken üyelerimizin de görüşlerine başvurduk, istişare ettik”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı