REKLAMI GEÇ

Sanatın taşa dokunuşu

Sanatın taşa dokunuşu

Taşı sanata dönüştüren Kömürcüoğlu Mermer, İzmir Marble Fuarı’nın müdavimlerinden. Bu yıl 20.’si düzenlenen İzmir Marble Fuarı’na 19 yıldır katılan Kömürcüoğlu Mermer, standında sergilediği ürünlerle, taşın bir ince topuklu kadın ayakkabısı veya Honaz’ın kirazı olarak işlenebileceğini de gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2014 Perşembe, 13:40

ŞENGÜL BOZ

Evinizin mutfağını veya banyosunu süsleyen taş,  Mersin’de olduğu gibi bazen suç unsuru olarak kabul edilip 18 yaşından küçük çocukların 20 yıla kadar hapis cezası almasına neden olabiliyor. Bazen de ince topuklu bir kadın ayakkabısı veya Honaz’da yetişen Napolyon kirazı olarak karşımıza çıkıyor.

denizli-mermer-fuari-komurcuoglu-ic-2

Kömürcüoğlu Mermer, bunun en güzel örneğini 20 İzmir Marble Fuarı’nda açtığı stantta sergiledi. 32 yıldan beri Denizli’de madencilik sektöründe hizmet veren Kömürcüoğlu Mermer,  İzmir Marble Fuarı’nda, ilgi odağı oldu. Stantta, mermerden yapılmış heykeller, heykeltıraş Ali Dirier’in mermerden yaptığı ince topuklu kadın ayakkabısı ve Kadriye Kantık’ın traverten Honaz kirazını sergilemeye uygun gördüğünü söyleyen Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, “Taş her zaman para değildir” diyerek sanata ve sanatçıya verdiği değeri vurguladı.
denizli-mermer-fuari-komurcuoglu-ic

“30 YILDIR BURADAYIM”
Denizli’de 32 yıldan beri madencilik sektöründe, dürüst, güvenli ve kaliteli hizmet anlayışıyla ürettiği farklı ürünlerin en iyisini sunmayı ticari ilişkilerinde prensip haline getirdiklerini söyleyen Nihat Kömürcüoğlu, “Bu yıl 20.’si düzenlenen İzmir Marble Fuarı’nda 19 yıldan beri stant açıyoruz. Ancak bunun daha öncesi de var. Sevgi yolunda da yer alıyorduk. Yani Kömürcüoğlu olarak tam 30 yıldır İzmir fuarında stant açıyor ve ürünlerimizi sergiliyoruz” diye konuştu.
denizli-mermer-fuari-komurcuoglu-ic-1

“TAŞ HER ZAMAN PARA DEĞİLDİR”
Her yıl standında yer verdiği ünlü bir piyanistle sunduğu resitalin yanında, heykeltıraşların traverten ve mermerden yaptıkları dev heykelleri de sergileyen Kömürcüoğlu, “Taş her zaman para değildir. Taşın sanat ve estetik olduğunu da anlatmaya çalışıyoruz. Bunu hem geleneksel hale getirdiğimiz Heykel Kolonisi ile hem de fuarlarda göstermeye çalışıyoruz” dedi.
denizli-mermer-fuari-komurcuoglu-ic-3

TAŞTAN AYAKKABI
Heykeltıraş Ali Dirier’in 3 günde yaptığı, 1 metre 10 cm uzunluğunda, 70 cm yüksekliğinde ve 40 cm genişliğindeki ayakkabı fuarın sembolü oldu. Ziyaretçilerin de dikkatinden kaçmayan ayakkabının içine atılan paralarla,  son dönemdeki yolsuzluk ve rüşvet olaylarına dikkat çekmek amacı taşımadığını vurgulayan Kömürcüoğlu, şunları söyledi:  “Stantta sergilediğimiz,  mermer ayakkabı da, kiraz da bir objedir. Yalnızca taştan nelerin yapılabileceğini göstermek, sergilemek için konuldu.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı