REKLAMI GEÇ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 14 Denizlili firmaya yatırım teşvik belgesi verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 14 Denizlili firmaya yatırım teşvik belgesi verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, şubatta 14’ü Denizlili firmalara olmak üzere 617 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Denizlili firmaların toplam yatırım tutarı 2,3 milyar lirayı buluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2022 Pazar, 14:09

Bakanlığın, Şubat 2022 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, söz konusu ayda 617 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 17 milyar 736 milyon 488 bin 158 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 20 bin 320 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Bu firmalardan 14’ünü ise Denizli merkezli şirketler oluşturuyor. Enerjiden tekstile ve mermerden makine imalatına kadar 14 firma için toplam tutarı 2,3 milyar lira olan yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

EN YÜKSEK YATIRIM DENİZLİLİ FİRMADAN
Şubatta en yüksek tutarlı teşvik belgesi, 2 milyar 99 milyon 941 bin lira ile Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ’nin yatırımı için düzenlendi. Denizli merkezli Aydem Holding’e bağlı olan santralin yatırımı olan şirket, Muğla’ya taş kömürü madenciliği için yatırım yapacak.

Yatağan’daki yatırım dışında Denizli’deki 13 firma için düzenlenen yatırım teşvik belgesi tutarı ise 154 milyon 544 bin 257 TL’yi buluyor.

Yatırım Teşvik Belgesi ne anlama geliyor?
Şirketler, yatırım yapmadan önce bakanlıktan yatırım teşvik belgesi alıyor. Taahhüt ettiği alanda ve belirtilen şartlar içinde yatırımını gerçekleştirirse, hazinenin sağladığı vergi ve prim indirimi gibi istisnalardan yararlanabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı