REKLAMI GEÇ

Sanayinin sorunları hükümete anlatıldı

Sanayinin sorunları hükümete anlatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Merkezi’nde gerçekleştirilen VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, sanayinin sorunları 9 başlıkta toplanarak hükümete iletildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 10:20

VII. Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştı.

ic

Şuraya Sanayi Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı sıfatıyla katılan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, yaptığı sunumda Türkiye sanayisinin sorunlarını 9 ana başlık altında dile getirdi.

9 BAŞLIKTA SORUNLAR
Sorunları; “yatırım teşvik sistemi ve kamu destekleri”, “çalışma barışı”, “istihdamı zorlaştıran uygulamalar”, “teknoloji ve inovasyon”, “finansman”, “organize sanayi bölgeleri/sanayi arsasına erişim”, “eğitim”, “gümrük ve dış ticaret”, “mevzuat ve bürokrasi” şeklinde sıralayan Keçeci, “Sorunlarımızı çözüm önerileriyle birlikte aktardık. Şuranın ardından Türkiye sanayisi adına önemli adımlar atılacağı umudu ve beklentisi içerisindeyim” dedi.

“SANAYİSİZ OLMAZ”
Ülkelerin gelişimi için sanayinin önemine dikkat çeken Keçeci, “Dünyada nüfusu 10 milyondan büyük olup da sanayisiz gelişebilmiş bir ülke yoktur. Bazı kentler sanayisiz gelişebilir, ama ülkeler sanayisiz gelişemez. Sanayi faaliyetlerine gözbebeğimiz gibi bakmak, niteliğini arttırmak zorundayız. Unutmayalım ki, sanayiyle elde edilen gelir, ticaretin de, tarımın da canlı kalmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

ÖZER: SORUNLAR VE ÖNERİLER PAYLAŞILDI
VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılan Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer deşurada, ticaret ve sanayinin önündeki engellerin, bölgesel sorunların ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bakanlara aktarıldığını söyledi.

Bu çalışma ile ekonominin röntgeninin çekildiğini ifade eden Özer, “Bu şurada ele alınan hususlar, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir. Çünkü, önceki sektörel şuralarda gündeme getirilen çeşitli konularda sağlanan ilerlemeler, reel sektörün ve ekonominin büyümesini sağlamıştır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Özer, iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını kaydetti. Özer, “Dünyanın bazı bölgelerinin yanı sıra ülkemize komşu ülkelerdeki bazı olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde, ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştireceğiz. Ülkemizde ekonomik ve siyasi istikrar önemlidir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk kez doğrudan halkın oylarıyla yapılacak olması ayrı bir önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Denizlili hemşehrilerimizin oylarını kullanmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini, seçimlerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemize barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum”açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı