REKLAMI GEÇ

Selçuk: Koronavirüs mali müşavirlerin önemini gösterdi

Selçuk: Koronavirüs mali müşavirlerin önemini gösterdi

Denizli’deki serbest muhasabeci ve mali müşavirler, koronavrüs sürecinin mesleklerinin ne kadar büyük öneme sahip olduğunu net bir şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2021 Salı, 14:56

1 -7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı  (DGC) Serbest muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk, kentte bin 283 meslek mensubu ve 152 stajyerin hizmet verdiğini söyledi.

Koronavirüs sürecinin mali müşavirlik mesleği önemini gösterdiğini söyleyen Selçuk, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu.  Muhasebe mesleğinin sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme haiz olduğu pandemi dönemi boyunca daha iyi anlaşıldı. Mali Müşavirler, pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Hem işletmelerimizin varlıklarını koruyabilmeleri, hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören Mali Müşavirler, üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarı ile yerine getirdiler” dedi.

“ÜLKEMİZİN KALKINMASINA HİZMET EDİYORUZ”

Ülkenin kalkınmasına hizmet ettiklerini kaydeden Selçuk, “Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır” diye konuştu.

“SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Mali Müşavirlerin çözülmesi gereken sorunları bulunduğunu kaydeden Selçuk şunları söyledi:

“Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir.  Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.  Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir. SMMM’lerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı