REKLAMI GEÇ

Sinerji Odağı DTO’da açıldı

DTO ve KOSGEB Denizli İşletme Geliştirme Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile imalatçı KOBİ’lere KOSGEB destek ve hizmetlerini daha hızlı ve etkin bir biçimde ulaştırmak üzere kurulan DTO Sinerji Odağı, törenle hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Bundan böyle, DTO’nun imalatçı üyeleri, KOSGEB’in hizmet ve destekleri hakkındaki bilgilere daha kolay ulaşabilecek. DTO bünyesinde açılan KOSGEB Sinerji Odağı’nda iki kişi hizmet verecek. KOSGEB’in hizmet ve desteklerini imalat sanayindeki işletmelere yaygınlaştırmak amacıyla özel sektör temsilcisi kuruluşlarla işbirliği yaparak açtığı sinerji odakları, söz konusu hizmet ve desteklerin daha etkin, yaygın ve koordinasyon içinde sunulmasını hedefliyor. Yani hizmet, imalatçıların ayağına gidiyor. Sinerji odaklarının faaliyete geçmesiyle bugüne kadar erişilemeyen veya erişilmesinde aksaklıklar yaşanan bazı il ve ilçelerdeki KOBİ’ler de KOSGEB’in hizmet ve desteklerinden yararlanma imkanı buldu.

DTO Sinerji Odağı’nın açılış töreninde konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Özer, “Ülkemizde faaliyet gösteren firmaların büyük çoğunluğu yani yüzde 98.8’i, ekonominin can damarı olan KOBİ’lerden oluşmaktadır. Bu oran ilimizde faaliyet gösteren firmalarımız bakımından irdelendiğinde yüzde 99.9 oranına ulaşıyor. Odamıza kayıtlı bulunan 13 bin adet işletmenin 12 bin 500 adedinin KOBİ niteliğindeki firmalardan oluştuğunu söylemek mümkündür. Sinerji Odağı, KOSGEB tarafından imalatçı KOBİ’lere sağlanan hizmet ve desteklerin yaygınlaştırılması, firmalarımıza tanıtılması, yerinde ve zamanında kullanılması için çalışmalarda bulunmaktadır” dedi.

Sinerji Odağı’nın vereceği hizmetler hakkında da bilgi veren Özer, “Sinerji Odağı, KOSGEB destek ve hizmetlerinin KOBİ’lere seminer, panel, konferans, broşür, kitapçık vib etkinlikler vasıtasıyla duyurulması ve tanıtılması, yılık çalışma programının hazırlanması, KOSGEB Başkanlığı’nca onaylanacak yıllık çalışma programı çerçevesindeki faaliyetlerin ilgili KOSGEB koordinasyonunda gerçekleştirilmesi vb gibi hizmetleri var” diye konuştu.

KOSGEB İGEM Denizli Müdürü Nedim Kara, DTO Sinerji Odağı’nda, destek onayları hariç diğer tüm işlemlerin yapılabileceğini söyledi. DTO’dan Hakan İnanç, KOSGEB’ten ise Yusuf Güner’in görev yaptığı KOSGEB Sinerji Odağı’nın açılışın Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, KOSGEB ve DTO’nun yetkilileri ile birlikte yaptı. DTO yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri ile KOSGEB çalışanlarının katıldığı törenle hizmete açılan DTO Sinerji Odağı, KOSGEB İGEM Denizli’ye bağlı 10 sinerji odağından biri. KOSGEB’in, ülkenin çeşitli yerlerinde 73 sinerji odağı var.

Açılış töreninin ardından, KOSGEB ve DTO üyeleri, DTO Lokali’nde verilen kokteylde bir araya geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı