REKLAMI GEÇ

Tasarıma devlet desteği

Tasarıma devlet desteği

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek amacıyla yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine devlet desteğinin yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2015 Perşembe, 14:10

DSO Başkanı Müdat Keçeci, konuyla ilgili açıklamasında, Tasarım Desteği Hakkında Tebliğin 21 Aralık 2014’ta yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, bu tebliğin özellikle tekstil sektöründe yankı yaratan düzenlemenin tasarım ve inovasyon kültürü oluşturulmasını amaçladığını belirtti.

Tebliğle tasarımcı şirketler ile tasarım ofisleri ve işbirliği kuruluşlarının gerçekleştireceği tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam, danışmanlık harcamaları, yurt dışında açacakları birimlere ilişkin giderleri ile şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek amacıyla yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine destek verileceğini bildiren Keçeci, sözlerine şunları ilave etti:

“Düzenlenen tebliğde, firmaların destek alabilecekleri tanıtım harcamaları ve danışmanlıklar detaylandırılmıştır. Bu sayede yurt dışında tasarım ofisi veya şirketi açacak firmalarımıza,bu ofis ve şirketlerinin kurulumu, kira giderleri, buralarda çalışacak tasarımcı ve modelistlerin maaş giderleri ve alacakları danışmanlık hizmetleri için 4 yıl boyunca yıllık 1 milyon dolar civarında destek verilebilecektir.”

Tebliğ sayesinde kaynak yokluğu nedeniyle tasarımcı istihdam edemeyen firmaların uluslararası tasarımcı, modelist ve mühendisleri bünyelerinde çalıştırabilmelerinin önü açılıyor. Sanayicilerimizin bu konuda genç yeteneklerimize fırsat vereceğini düşünüyorum. Tüm bu değişiklikler sayesinde sanayicimiz arzu ettiği katma değeri yüksek ürünleri üretme ve ihracatımızı arttırma şansı olacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı