REKLAMI GEÇ

Tekstil ölmez!

Tekstil ölmez!

“Tekstil Makine Sanayicileri Tekstilin Anavatanı’nda” adlı toplantı Denizli’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, geçen yıllarda siyasetçilerin yaptığı “Tekstil öldü” açıklamalarını eleştirerek, “İnsanlar sokakta çıplak dolaşmaya başladığı gün bile tekstil ölmez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2014 Salı, 13:24

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri ile tekstil sektörünün temsilcileri tekstilin anavatanında bir araya geldi. Denizli Sanayi Odası (DSO) ile Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) işbirliği ile düzenlenen “Tekstil Makine Sanayicileri Tekstilin Anavatanı’nda” adlı toplantı Dedeman Park Otel’de yapıldı. 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, TEMSAD Başkanı Adil Nalbant ve 23 Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicisi ile tekstil sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sektörün sorunları dile getirildi.

“TEKSTİLİ GÖZDEN ÇIKARDILAR”
Denizli tekstil sektörünün 7 bin yıllık geçmişi olduğunu belirten Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, “Tekstil sektörüne verilen teşvik her geçen yıl azalıyor. Bir yıl içerisinde Denizli’de teşvikten yararlanan yalnızca 11 firmamız var. Ayrıca, siyasetçilerimizin ‘Tekstil sektörü ölüyor’, açıklamalarının ardından, bankalar yüzde 8-9 gibi yüksek oranda faizle bile kredi vermekten kaçınıyorlar, tekstile daha temkinli yaklaşır oldular. Yine bir bakanımızın, ‘1 kilo uydu 6 ton tekstile eşdeğer’ şeklinde açıklamaları, tekstil sektörünün gözden çıkarıldığı anlamına geliyor. Ancak, tekstil sektörü ölmez. İnsanlar sokakta çıplak dolaşmaya başladığı gün bile tekstil ölmez” dedi.

“MASA BAŞINDA HEDEF BELİRLENMEZ”
Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için tekstil makine sanayicisinin desteklenmesi ve önünün açılması gerektiğini vurgulayan TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, açılış konuşmasına ‘Vasat’ adlı 10 dakikalık belgesel filmini izleterek başladı. Vasat düşüncenin rehaveti, rehavetin de bir ülkenin çöküşünü getirdiğinin vurgulandığı belgeselin ardından konuşmasına başlayan Nalbant, “Teknoloji ve makine sanayine hakim olmadığımız hiçbir sektör bizim sektör değildir. O nedenle Tekstilin anavatanı olarak övünüyoruz ancak tekstil makineleri en büyük ithalat kalemimizi oluşturuyorsa, fasonluktan kurtulamayız. Masa başında hedef belirlemek olmaz. Öncelikle yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde 2023 yılı hedeflerine ulaşmamız mümkün değil” diye konuştu.

denizli-tekstil-makine-sanayi-toplanti-ic

“YERLİ MALI CEVİZ VE BADEMLE OLMAZ”
Artık okullarda kutlanan “yerli malı” haftası etkinliklerinde ceviz ve badem yerine öğrencilere makine imalatı yapan fabrikaların gezdirilmesi gerektiğini belirten TEMSAD Başkanı Nalbant “Tekstil sektörü temsilcileri artık makine ithal etmekten vazgeçip yerli üretimi tercih etmelidirler. Ayrıca, bir şekilde makine sanayicileri desteklenmeli önleri açılmalıdır. Tekstil makineleri bakımından dünyanın en büyük 3. alıcı ülkesi konumuzdayız. Makineleşmede yerli üretime geçebilirsek işte o zaman tekstilde söz sahibi ve marka ülke oluruz” dedi.

Açılış konuşmaların ardından makine sanayicileri ile tekstil sektörü temsilcileri birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı