REKLAMI GEÇ

Tekstil Ürünlerinin İmalatı protokolü imzalandı

Tekstil Ürünlerinin İmalatı protokolü imzalandı

Denizli’de tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin verimliliğinin arttırılması için Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında “Tekstil Ürünlerinin İmalatı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, tekstil sektöründe verimlilik sorunlarının belirlenmesine ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2015 Cuma, 15:45

 

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Bir otelde düzenlenen toplantı ve protokol törenine Vali Şükrü Kocatepe, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Danışmanlık ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bodak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata ve davetliler katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, projeyi sanayileri büyük kentlerde uyguladıklarını söyleyerek, “Denizli de seçilen kentler arasında. Ankara’da makine ve teçhizat imalatı, Konya’da motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, Kayseri’de elektrikli teçhizat imalatı, Gaziantep’te gıda ürünlerinin imalatı ve Kocaeli’de kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı ile ilgili protokoller imzalayacağız. Denizli’de tekstil ürünlerinin imalatı protokolünü imzaladık. Bu sektörlerde verimlilik sorunlarının belirlenmesine ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. 2015 yılı yatırım programında yer alan projelerin toplam tutarı 1.3 milyon lira ve proje 2 yıllık bir süreyi kapsıyor” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe ise, Denizli’nin her konuda örnek bir şehir olduğunu belirterek, “Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında KOBİ’lerin küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek son derece önemlidir. Bu kapsamda bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tekstil Ürünlerinin İmalatı protokolü üyeler tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı